Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνεργασία με το "αναδυόμενο" οικονομικά Βιετνάμ προωθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις



Οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ έχουν ισχυροποιηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια ενώ υπάρχει μια πολλά υποσχόμενη δυναμικότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας και του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών του Βιετνάμ, Do Hoang Anh Tua, στην ημερίδα «Vietnam – Greece Business Day» που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Βιετνάμ.

Από το 2010, που λειτούργησε η Πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα οι εισαγωγές στην Ελλάδα από το Βιετνάμ τριπλασιάσθηκαν μέσα σε μία τριετία, ενώ και οι εξαγωγές της Ελλάδας στο Βιετνάμ σημείωσαν αύξηση.

Ο Do Hoang Anh Tuan επεσήμανε ότι το Βιετνάμ για δεύτερη χρονιά έχει πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ για το 2014 παραμένει προτεραιότητα της Κυβέρνησης η σταθεροποίηση των μακροοικονομικών δεικτών της χώρας με κύριο στόχο την αύξηση του ΑΕΠ στο 5,8% και τη διατήρηση του πληθωρισμού (Δείκτη Τιμών Καταναλωτή) σε επίπεδαχαμηλότερα του 7%. Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Βιετνάμ έχει αρχίσει ήδη να λαμβάνει διορθωτικά μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, όπως η μείωση της φορολογίας, η ενίσχυση της πιστοληπτικής αγοράς και η διοικητική μεταρρύθμιση.

Τέλος, ο Do Hoang Anh Tuan τόνισε ότι το Βιετνάμ ενσωματώνεται με γοργά βήματα στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό δείχνουν οι συμφωνίες συνεργασίας και εμπορίου που έχουν ήδη υπογραφεί, όπως η Συνεργασία πέραν του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership), η Ελεύθερη Διακίνηση Εμπορίου μεταξύ Βιετνάμ και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τοπική Οικονομική Συνεργασία.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πρώτη Γενική Συνέλευση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Βιετνάμ, όπου εξελέγη το Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο (INTRALOT), Ιωάννη Βαρδινογιάννη (ANEK LINES),Αθανάσιο Λαβίδα, (LAVIPHARM), Νικόλαο Λίτινα (Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Βιετνάμ), Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (Geniki Bank),Ευάγγελο Πιστιόλη (Top Ships Inc.), Νικόλαο Σαμαρά (IPD),Κωνσταντίνο Σταραντζή, Συμεών Τσομώκο.

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Βιετνάμ ιδρύθηκε πριν από μερικούς μήνες με την αρωγή και συνεργασία της Πρεσβείας του Βιετνάμ στην Αθήνα και με την ενεργό στήριξη περίπου 100 Ελληνικών Επιχειρήσεων. Σκοπός του Συμβουλίου είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων και δράσεων μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου