Προτάσεις για παρεμβάσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα και η ΕΕ για να στηρίξουν την επιχειρηματικότητα των νέων κατέθεσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας περιέγραψε τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν, ώστε να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν τα εμπόδια, τα οποία αντιμετωπίζουν οι νέοι Ευρωπαίοι στη δημιουργία μιας επιχείρησης.
Συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο φορολογικών απαλλαγών, συνολικά ή εν μέρει, των επιχειρήσεων, που δημιουργούνται από νέους και να αντιμετωπίζονται πρακτικά και χωρίς στιγματισμό οι θεσμοί της χρεωκοπίας και εκκαθάρισης μιας επιχείρησης.
Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό εργαλείο με τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτών των επιχειρήσεων και θα συνδυάζει την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από μια κοινωνική οργάνωση, με το οικονομικό όφελος, που χαρακτηρίζει ένα Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο, αλλά και ένα ευρωπαϊκό δίκτυο θερμοκοιτίδων από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ενισχυθεί η αρωγή των ιδιωτικών και δημόσιων θερμοκοιτίδων στους νέους επιχειρηματίες.
Κέρδος