Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

TUI Ελλάς: Ο τουρισμός δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους


Τη σημαντική ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού στη χώρα το 2013 και τις θετικές προβλέψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα τα επόμενα χρόνια, η οποία θα ανοίξει σε χιλιάδες νέους τον δρόμο για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Ελλάς κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος, κατά τη δεύτερη σε σειρά εκδήλωση στο πλαίσιο του κύκλου «Επαγγελματικές Ευκαιρίες του Μέλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος».

Ο ίδιος τόνισε τη σπουδαιότητα της διατήρησης της σταθερότητας στη χώρα, επισημαίνοντας τη σημασία της συμβολής των κρατικών και επαγγελματικών φορέων στην αναβάθμιση των υποδομών. Καθοριστικής σημασίας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος είναι ωστόσο η καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης, όχι μόνο σε επίπεδο επιχειρήσεων και φορέων, αλλά και σε κάθε έλληνα πολίτη, όπως σημείωσε.

Διοργανωτής της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της TUI Ελλάς στην Κηφισιά, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, είναι το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας του Επιμελητηρίου. Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Hellas, στις 23 Ιανουαρίου 2014.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις απευθύνονται σε νέους ηλικίας από 17 έως 22 ετών με σκοπό να ενημερωθούν, μέσα από την άμεση επαφή με κορυφαία και καταξιωμένα διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων για τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην επιχειρηματικότητα σήμερα και στο μέλλον. Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι να βοηθηθούν οι νέοι ως προς τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το επιχειρηματικό τους πνεύμα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η TUI Ελλάς ανακοίνωσε το άνοιγμα δυο θέσεων trainee που θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες στην εσπερίδα.

Περισσότερα από 200 άτομα, νέοι στην πλειοψηφία, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις των ομιλητών, ενώ είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα να μοιραστούν προβληματισμούς ως προς τις επαγγελματικές ευκαιρίες στην ελληνική εργασιακή αγορά του μέλλοντος. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι νέοι για τη σημασία του τουρισμού στην ελληνική αγορά και τις δυνατότητες ανάπτυξής του τα επόμενα χρόνια, καθώς και για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός του κλάδου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Βλάχος, διευθύνων σύμβουλος Μattel,Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος Metro, Κυριάκος Κοφινάς, διευθυντής Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Safilo Hellas, καθώς και ο κ. ΑλέξανδροςΠαρασκευάς, διευθυντής Κέντρου Διανομής Metro, ο κ. Απόστολος Ψαρρός, εμπορικός διευθυντής Safilo Hellas και οι κυρίες Ντόρα Τασόπουλου, διευθύντρια Μάρκετινγκ Mattel και Βαγιάννα Κουρούπη, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της TUI Ελλάς.



ΒΗΜΑ