Στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού, στην αύξηση του τζίρου έως και κατά 24%, στην ανανέωση της προϊοντικής γκάμας και των συσκευασιών με νέο, περισσότερο διεθνή «αέρα» προσανατολίζεται η διοίκηση της επιχείρησης Gaea για το 2014.
«Σήμερα η Gaea έχει παρουσία σε 26 χώρες με κυριότερες αγορές τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Νορβηγία», όπως επισημαίνει στην «ΗτΣ» ο Άρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι «στις επιδιώξεις μας για το 2014 είναι να συνεχίσουμε την αλματώδη ανάπτυξη των πωλήσεών μας, στοχεύοντας σε μια αύξηση του τζίρου, της τάξης του 24%. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο που αποτελεί και το επίκεντρο της ελληνικής μεσογειακής διατροφης. Παράλληλα η στρατηγική μας συνίσταται και στην προώθηση ενός καλαθιού αυθεντικών ελληνικών προϊοντων, με τα απαραίτητα συστατικά για να βιώσει κανεις την ελληνική γαστρονομική εμπειρία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πολλά νόστιμα και υγιεινά φαγητά που τα μοιραζόμαστε με φίλους, απολαμβάνοντας την παρέα και τη ζωή».
«Σήμερα η Gaea έχει παρουσία σε 26 χώρες με κυριότερες αγορές τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Νορβηγία», όπως επισημαίνει στην «ΗτΣ» ο Άρης Κεφαλογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι «στις επιδιώξεις μας για το 2014 είναι να συνεχίσουμε την αλματώδη ανάπτυξη των πωλήσεών μας, στοχεύοντας σε μια αύξηση του τζίρου, της τάξης του 24%. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ποιοτικό ελληνικό ελαιόλαδο που αποτελεί και το επίκεντρο της ελληνικής μεσογειακής διατροφης. Παράλληλα η στρατηγική μας συνίσταται και στην προώθηση ενός καλαθιού αυθεντικών ελληνικών προϊοντων, με τα απαραίτητα συστατικά για να βιώσει κανεις την ελληνική γαστρονομική εμπειρία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πολλά νόστιμα και υγιεινά φαγητά που τα μοιραζόμαστε με φίλους, απολαμβάνοντας την παρέα και τη ζωή».
Ανέκαθεν, στόχος της Gaea ήταν να αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της μεσογειακής ελληνικής κουζίνας στη διεθνή αγορά των εκλεκτών τροφίμων, και να γίνει συνώνυμο της ποιότητας, της παράδοσης, της αυθεντικότητας και των καινοτόμων ελληνικών σπεσιαλιτέ. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, το 1995, η Gaea ακολουθεί αυτό το μοναδικό δρόμο, που συνδυάζει τις αξίες του ελαιόλαδου με την παράδοση και την καινοτομία. Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά, η στρατηγική της εταιρείας παραμένει προσηλωμένη στη προώθηση και πώληση μίας γκάμας από αυθεντικά ελληνικά, μεσογειακά προϊόντα που μπορούν να συνδυαστούν σε καινοτόμες συνταγές με παραδοσιακά συστατικά. Η γκάμα των προϊόντων έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει τα βασικά προϊόντα και συστατικά, ικανά να προωθήσουν διεθνώς τον ελληνικό μεζέ ως έναν αυθεντικό μεσογειακό τρόπο ζωής και μια πολιτισμική, γαστριμαργική εμπειρία.
Νέες συσκευασίες
«Η ανανέωση του σχεδιασμού των ετικετών μας και των συσκευασιών μας είναι κάτι που γίνεται φυσιολογικά, αφού ο σχεδιασμός του 2004 χρειάζεται ανανέωση και φρεσκάρισμα», όπως τονίζει ο Άρης Κεφαλογιάννης. «Είναι μια διαδικασία που κάθε διεθνές brand πρέπει να κάνει μέσα σε μια δεκαετία, χωρίς να χάνει την ταυτότητά του και να αποκόπτεται από το παρελθόν του, αλλα εκσυγχρονίζοντας την εικόνα του και προσαρμόζοντάς τη στις νέες τάσεις». Τα εταιρικά χρώματα στην ετικέτα, το πορτοκαλί και το μαύρο, είναι βασισμένα στη λογική των αρχαίων ελληνικών κεραμικών σκευών που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση των τροφίμων. Η υπάρχουσα εταιρική εικόνα, επανασχεδιάστηκε το 2004, διατηρώντας τα χρώματα του μαύρου και του πορτοκαλί, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και δυνατό μοτίβο απεικονίζοντας το λαμπρό ελληνικό ήλιο και ανασυνθέτοντας μια μεσογειακή ατμόσφαιρα. Στόχος είναι τα προϊόντα της Gaea να βασίζονται σε παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές, θυμίζοντας τη χώρα μας και τους ανθρώπους της.
Γραμμή παραγωγής
Το εργοστάσιο της Gaea βρίσκεται σε έκταση 15.000 m2, 1,5 χλμ από το κέντρο του Αγρινίου, με τη συνολική επιφάνεια του εργοστασίου να υπερβαίνει τα 6.500 m2. Tο εργοστάσιο έχει 3 απόλυτα αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, εμφιάλωσης ελαιόλαδου, εμφιάλωσης για ελιές και γραμμή παραγωγής για πάστες, ντιπ και σάλτσες, ενώ λειτουργεί και πρόσθετη γραμμή επεξεργασίας ελιάς για την παραγωγή του καινοτόμου προϊόντος «Snack Pack», χωρίς συντηρητικά, με ωριαία δυναμικότητα παραγωγής 3.000 συσκευασίες. Επιπλέον διαθέτει αποθήκη 3.000 m2 με εγκαταστάσεις από 10 ανοξείδωτες δεξαμενές, 30 τόνων η καθεμία, για την αποθήκευση του ελαιόλαδου. Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν με βάση τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001, HACCP, BRC και IFS, ενώ πρόσφατα εναρμονίστηκε με το πρότυπο περιβαλλοντικής πιστοποίησης ISO 14001. Τα ελαιόλαδα της Gaea είναι τα πρώτα παγκοσμίως κλιματικά ουδέτερα ελαιόλαδα, πιστοποιημένα από τον ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «myclimate».
Success story
- Η Gaea ιδρύθηκε το 1995 και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου στο Αγρίνιο
- Εξ αρχής, ο προσανατολισμός της ήταν οι ξένες αγορές και ο χαρακτήρας της πολυμετοχικός. Το 87% ανήκει σε 28 Ελληνες μετόχους
- Ο σημαντικότερος μέτοχος είναι ο Άρης Κεφαλογιάννης με 35%, ενώ κανένας από τους άλλους 27 μετόχους δεν κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο από 8%
- Το εργοστάσιό της βρίσκεται σε έκταση 15.000 m2, 1,5 χλμ από το κέντρο του Αγρινίου. Η συνολική επιφάνεια του εργοστασίου υπερβαίνει τα 6.500 m2
ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ