Η εταιρία ''ΒΕΝΕΤΗ'' αναζητά ανεξάρτητους επιχειρηματίες (άνδρες και γυναίκες) ηλικίας περίπου από 24-45 ετών, που επιθυμούν να κατέχουν και να διαχειρίζονται τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα σύμφωνα με ένα επιτυχημένο σύστημα franchising.
Η εταιρία προτιμά ο υποψήφιος δικαιοδόχος να ασχοληθεί προσωπικά (αυτοαπασχόληση) με την επιχείρησή του, διαθέτοντας χρήμα και χρόνο, αλλά και την απαιτούμενη όρεξη για δουλειά. Να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών του στην διεύθυνση και λειτουργία του καταστήματος, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για το κατάστημα και για το σύστημα δικαιόχρησης.
Ο ιδανικός υποψήφιος θα μπορούσε να είναι απόφοιτος σχολών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Η προηγούμενη ενασχόληση, εμπειρία στον χώρο της αρτοποιίας ή τον χώρο της εστίασης είναι επιθυμητή άλλα όχι προαπαιτούμενη.
Σημαντική επίσης κρίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης της επένδυσης από ίδια κεφάλαια ή τουλάχιστον, αν προχωρήσει σε δανεισμό ή χρηματοδότηση, να έχει την δυνατότητα να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες κυρίως του πρώτους μήνες της επένδυσης.
Εξαιρετικής σημασίας παράγοντα αποτελεί και η εντοπιότητα του υποψηφίου συνεργάτη. Η εταιρία αναζητά συνεργάτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν καλές δημόσιες σχέσεις και όνομα στην τοπική κοινωνία όπου πρόκειται να δραστηριοποιηθούν.
Πρέπει να διαθέτει δυναμισμό, ισχυρή προσωπικότητα και εξωστρεφή χαρακτήρα. Να είναι τίμιος, αξιόπιστος, φερέγγυος. Να διαθέτει επιχειρηματικό πνεύμα, διοικητικές, οργανωτικές ικανότητες, να έχει πρακτικό μυαλό και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθημερινή διαχείριση της επιχείρησης. Να μπορεί να διαχειριστεί ανθρώπινο δυναμικό. Να μπορεί να στρατολογήσει, να επιλέξει και να προσλάβει εργαζομένους. Να μην είναι απλά καλός στο να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά και ικανός να κινητοποιεί και να εκπαιδεύει τους άλλους.
Ιδανικά να γνωρίζουν τη λιανική πώληση και να γνωρίζουν την δυσκολία του να εξυπηρετούν πελάτες λιανικής, να έχουν την ικανότητα και την θέληση να εξυπηρετούν κόσμο.
Να επιθυμεί να ακολουθήσει μια κοινή πορεία, να μπορεί να λειτουργεί σε οργανωμένο περιβάλλον και να πιστεύει στην δύναμη της ομάδας και της κοινής προσπάθειας. Να ακολουθεί προδιαγραφές, οδηγίες και όρους λειτουργίας και συνεργασίας. Να είναι σε θέση να ακούει, να επιδέχεται βελτιώσεις, να μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται στον ρυθμό της αγοράς και του ανταγωνισμού. Να είναι αποφασισμένος να εργαστεί στα πλαίσια της μεθόδου του franchising.
Να είναι προετοιμασμένος να δουλέψει πολλές ώρες, με σκοπό να πετύχει η επιχείρησή του.
Η εταιρία αναζητά συνεργάτη με ισχυρά κίνητρα και θέληση να πετύχει. Συνεργάτη που να νιώθει περήφανος να ανήκει στο συγκεκριμένο δίκτυο, να εκπροσωπεί την συγκεκριμένη επωνυμία και τις αξίες της, να επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες, στην τοπική αγορά, στην οικογένεια του, στο δίκτυο. Συνεργάτη με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για το προϊόν και τις υπηρεσίες που θα εξουσιοδοτηθεί να προωθήσει.
Ο υποψήφιος Δικαιοδόχος, αφού επιλεγεί, πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, η διάρκεια του οποίου εξαρτάται από την πρόοδο του υποψηφίου και την εξακρίβωση από την εταιρία ότι ο υποψήφιος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, για να ανοίξει και λειτουργήσει έναν κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ» .
Τέλος, η εταιρία προσφέρει ειδικά προγράμματα υποστήριξης και χρηματοδότησης σε απόφοιτους σχολών αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής.
Επιλογή καταστήματος
Το κατάλληλο κατάστημα πρέπει να βρίσκεται στον εμπορικό κορμό ή πλησίον αυτού ή σε οδικό άξονα μεγάλης κυκλοφορίας, ιδιαίτερα πεζών, της εκάστοτε περιοχής ενδιαφέροντος. Το σημείο να είναι κομβικό, ορατό και εύκολα προσπελάσιμο από το καταναλωτικό κοινό.
Να διαθέτει επαρκείς και εύκολα προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης.
Να καταλαμβάνει έκταση τουλάχιστον 100τ.μ. - 130τ.μ. χωρίς τους βοηθητικούς χώρους.
Το κόστος επένδυσης για την διαμόρφωση ενός καταστήματος «ΒΕΝΕΤΗ», συμπεριλαμβανομένων των δαπανών κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης, μηχανολογικού, ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μηχανογράφησης, σηματοδότησης και του κόστους αγοράς του πρώτου εμπορεύματος, ξεκινά περίπου από τα 160.000 €.
Κάθε κατάστημα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες, σχέδια και προδιαγραφές κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης και εξοπλισμού της εταιρίας.
Κάθε κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ» πρέπει να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ποιότητα, ποικιλία, καθαριότητα, οργάνωση των χώρων παράθεσης, δυνατότητα οπτικής πρόσβασης στους χώρους παρασκευής. Να είναι έντονη η μυρωδιά του ψωμιού, να αποπνέει μια παραδοσιακή αίσθηση από τα υλικά δόμησης και από τα προϊόντα του, να είναι διάχυτη η αίσθηση της περιποίησης και να προσδίδει την δυνατότητα της επιλογής. Γύρω από το ταμείο ή σε σημεία πολύ κοντινά στους πελάτες θα πρέπει να υπάρχουν δείγματα για γευστικές δοκιμές.
Αυτό το μοντέλο καταστήματος χρειάζεται για να λειτουργήσει εκτός από τον Υπεύθυνο Καταστήματος (κατά προτίμηση τον επιχειρηματία) τουλάχιστον άλλα τρία (3) άτομα. Ο αριθμός του προσωπικού έχει άμεση σχέση με την δυναμική της τοπικής αγοράς, την εισροή πελατών και των κύκλο εργασιών.
Για την τροφοδοσία του καταστήματος, απαιτείται μεταφορικό μέσο που να πληροί τις προδιαγραφές, που ορίζουν οι εκάστοτε ισχύοντες κανόνες μεταφοράς προϊόντων άρτου και γενικά τροφίμων.
Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά, χωρίς διακοπή τις Κυριακές και τις αργίες, από τις 05.00 π.μ. μέχρι τις 22.00 μ.μ. (συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών προετοιμασίας του καταστήματος) σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο δικαιοπάροχος.
Συνοπτικός πίνακας βασικών μεγεθών.
Μέγεθος καταστήματος
|
60 – 130 τ.μ.
|
Υψος επένδυσης
|
Από 160.000 €
|
Entry fee
|
15.000 €
|
Royalties
|
ΟΧΙ
|
Marketing fee
|
2% επί των καθαρών αγορών χονδρικής το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 0,5% στις πωλήσεις λιανικής.
|
*Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
FPRESS.GR