Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΚΘΕΣΗ DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS: Συμμετέχουν 200 ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών


Με τη συμμετοχή 200 ελληνικών επιχειρήσεων από τον κλάδο τροφίμων-ποτών πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI στην Αττική, η έκθεση DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS.

Οι επιχειρήσεις-εκθέτες θα έρθουν σε επαφή με δεκάδες ξένους εμπορικούς επισκέπτες, που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στη διανομή, εισαγωγή, χονδρεμπόριο και λιανική πώληση τροφίμων-ποτών σε μεγάλες ξένες αγορές, όπως η Γερμανία, Βουλγαρία, Σουηδία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ρωσία, Κύπρο και πΓΔΜ.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί 150 επιχειρηματικά ραντεβού, ενώ παράλληλα στην έκθεση συμμετέχουν και οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου, με πλήθος επιχειρήσεων και βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων, καθώς και πολλοί παραγωγικοί φορείς από όλη τη χώρα.

H DETROP BOUTIQUE SHOW ATHENS θα προβάλλει τους εκθέτες της και μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Γι' αυτό δημιουργήθηκε η «Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά», μία εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στο App Store και στο Google Play και υλοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Google Developers Group Thessaloniki, ενώ οι εκθέτες θα την έχουν στη διάθεσή τους δωρεάν για ένα χρόνο.

Η έκθεση, που είναι ανοιχτή μόνο για εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του υπουργείου Εξωτερικών (Γενική Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων), του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Δήμου Αμαρουσίου.