Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΕΒΕΑ - Στρατηγικό Συνέδριο Περιφερειακή Ανάπτυξη & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα


Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος διοργανώνουν το στρατηγικό Συνέδριο Περιφερειακή Ανάπτυξη & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «ΕΡΜΗΣ» του ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, την Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 από τις 16.00 έως τις 21.00.
Το Συνέδριο πραγματεύεται γενικότερα θέματα Ανάπτυξης Περιφέρειας για την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Πολιτείας και των Δήμων δια μέσου των Επιμελητηρίων, για σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, με την ενεργό συμμετοχή των Παραγωγικών Δυνάμεων και των Τοπικών Κοινωνιών.
Η θεματολογία περιλαμβάνει την επίτευξη της Βιώσιμης Περιφερειακής Ανάπτυξης, η οποία αποκεντρώνεται, επεκτείνεται από την Κεντρική Διοίκηση προς τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τα Επιμελητήρια, με τη συνεργασία Πανεπιστημίων, Οργανισμών, Συλλογικών και Kλαδικών Φορέων, μέσω της δημιουργίας «έξυπνων» και βιώσιμων Πόλεων που λειτουργούν ως φυτώρια και επιταχυντές της καινοτομίας και πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που δρα ως καταλύτης για την επιχειρηματική αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη.
Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές εκ μέρους των διοργανωτών, μέλη της Κυβέρνησης, και των Πολιτικών Χώρων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Θεσμικών Φορέων, καθώς και ανώτατα στελέχη της Αγοράς.
Στους ομιλητές του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, η Βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Θ.Ι. (Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας), Εύα Καϊλή κ.ά