Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ξεκινούν οι προσλήψεις ΑμεΑ στο δημόσιο

Ανοίγει ο δρόμος για την τοποθέτηση διοριστέων ειδικών κατηγοριών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.λπ.) στο Δημόσιο. Πρόσκληση σε υπουργεία και φορείς της εποπτείας τους απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να του γνωστοποιήσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014 τις κενές θέσεις εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να καλυφθούν από άτομα που υπάγονται στον Νόμο 2643/1998.

Πρόκειται για τους 155 επιτυχόντες του μεγάλου διαγωνισμού του 2008, οι οποίοι θα απορροφούνταν σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού, απόφαση η οποία έχει ανασταλεί έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ας σημειωθεί ότι οι φορείς που διαθέτουν κενές θέσεις, για τις οποίες θα ενημερώσουν το υπουργείο, δεν θα πρέπει να τις προκηρύξουν με άλλον τρόπο έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού του συγκεκριμένου προσωπικού.

Η κατανομή
Αναφορικά με τον νομό προτίμησης των διοριστέων, η πλειονότητα των θέσεων κατανέμεται στην Αττική, όπου συγκεντρώνονται 84 θέσεις, και στη Θεσσαλονίκη με 14 θέσεις. Επτά θέσεις αντιστοιχούν στην Αργολίδα, έξι στο Ηράκλειο και από τέσσερις στη Λάρισα, την Ημαθία, την Αρκαδία και την Πέλλα. Στις λοιπές περιφερειακές ενότητες κατανέμονται από μία έως τρεις θέσεις. Οι θέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες Διοικητικών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, Γεωτεχνικών ΤΕ, Οδηγών ΔΕ, Τεχνικών ΔΕ, Τυφλών Τηλεφωνητών ΔΕ, Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Νοσηλευτών και Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Βρεφοκόμων παιδοκόμων και κάθε κλάδο της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.




ΕΘΝΟΣ