Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η Samsung βλέπει και Ελλάδα


Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προσέλκυση της σούπερ επένδυσης που ετοιμάζει η Samsung επί ελληνικού εδάφους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται επίσκεψη στην χώρα μας ακόμα και του CEO του μητρικού ομίλου.

Αν όλα πάνε καλά, θα έρθει στην Ελλάδα αρχές Μαρτίου και θα σηματοδοτήσει και εμπράκτως το άμεσο και μεγάλο ενδιαφέρον του νοτιοκορεάτικου κολοσσού για το συγκεκριμένο project.

Η Samsung όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr επιδιώκει να δημιουργήσει στην χώρα μας μια μονάδα συναρμολόγησης προϊόντων της. Δηλαδή, μέσω του ΟΛΠ ή του ΟΛΘ, θα εισάγονται στην Ελλάδα από τη Ν. Κορέα τα εξαρτήματα, τα οποία, αφού συναρμολογηθούν επί ελληνικού εδάφους, θα εξάγονται στην υπόλοιπη Ευρώπη με τη "μαγική" ένδειξη "made in EU".

Ως γνωστό, αυτή η τελευταία αποτελεί βασικό ζητούμενο για όλες τις ασιατικές επιχειρήσεις και αυτό το τρικ είναι ευρέως διαδεδομένο σε όλη την ΕΕ. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι η Samsung έχει εξετάσει σοβαρά και την περίπτωση του ΟΛΘ, για το συγκεκριμένο σκοπό, αν και ο ΟΛΠ, λόγω Cosco, δείχνει να έχει ένα προβάδισμα. Προς το παρόν, όμως, τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.



VORIA.GR