Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

1ος φοιτητικός διαγωνισμός για τη συγγραφή εργασίας στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, με τίτλο "Νέοι & σύγχρονη επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Προοπτικές", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 8 & Ξενοφώντος, Σύνταγμα) και από ώρα 16.00 – 19.30.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες διάφορων φορέων και παρουσιάσεις επιτυχημένων πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες εστιάζουν στους νέους και στην ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθητοποίησης/υπευθυνότητας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον 1ο φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με τίτλο "Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν". Ο διαγωνισμός γίνεται εις μνήμην του Νίκου Αναλυτή, διατελέσαντα προέδρου του Δικτύου για πολλά χρόνια και γι’ αυτό φέρει και το όνομά του.

Οι υποβολές συμμετοχών στο διαγωνισμό άρχισαν την 20η Δεκεμβρίου 2013 καιλήγουν την 14η Μαρτίου 2014. Δικαίωμα υποβολής έχουν, ομάδες (3μελείς – 4μελείς) πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην τριήμερη πανευρωπαϊκή συνάντηση νέων που διοργανώνει το Ευρωκοινοβούλιο για νέους από όλη την Ευρώπη και θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο τον Μάιο του 2014.

Περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Δίκτυο για την ΕΚΕ , 210 – 33 87 422, diktio@csrhellas.gr.Πηγή: GreenBusiness.gr