Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Imagine Cup 2014: Πλούσια βραβεία σε καινοτόμα applications

Φοιτητές και μαθητές άνω των 16 ετών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft για την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού, ο οποίος διοργανώνεται για 12η χρονιά φέτος.

Οι διαγωνιστικοί πυλώνες είναι τρεις: World Citizenship, Games και Innovation, με το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία να ξεπερνά τα 50.000 δολάρια.

Οι τρεις κατηγορίες applications είναι οι εξής:
Games: Αφορά σε παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.
World Citizenship : Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.
Innovation: Απευθύνεται στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.

Εκτός από τους τρεις προαναφερθέντες διαγωνισμούς, υπάρχουν και άλλοι online διαγωνισμοί, όπως δημιουργία εφαρμογής για Windows 8 και Windows Phone, Apps for Office Challenge, Visual Studio Online Boost.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνονται από τη Microsoft και άλλοι διαγωνισμοί.

Δείτε εδώ http://imaginecup.com/Custom/Index/2013Winners#?fbid=_eAOcRPXMFK τους νικητές του 2013.

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου.

Για τη συμμετοχή σε αυτούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου, να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα prototype/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση v-digkan@microsoft.com μέχρι και τις 15 Απριλίου.

Από τις συμμετοχές θα επιλεγούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, οπότε θα κάνουν τις παρουσιάσεις τους στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία – Games, World Citizenship, Innovation) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Ημιτελικούς το Μάιο του 2014. Πάνω από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς, θα προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία της Microsoft στο Σιάτλ.