Για την Intale, μία από τις startups που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε το μέλλον προοιωνίζεται ευοίωνο. Η στρατηγική που ακολουθεί η διοίκηση επιτρέπει στην εταιρεία τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της και την αύξηση του υπάρχοντος μεριδίου αγοράς.
Η Intale ξανασυστήθηκε πρόσφατα στο ελληνικό κοινό με τη νέα της ταυτότητα, αφού δεν είναι άλλη από το γνωστό i-kiosk, ένα λογισμικό οργάνωσης και διαχείρισης για μικρά καταστήματα λιανικής. Στην ουσία μιλάμε για ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των καταστηματαρχών, για έναν ψηφιακό βοηθό που απαλλάσσει τον χρήστη του από χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.
Μέσω της χρήσης του barcode αυτοματοποιούνται διαδικασίες, όπως για παράδειγμα η παραγγελία των προϊόντων με μειωμένο απόθεμα, ο έλεγχος ταμείου και αποθήκης, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι στη διάθεσή του διαχειριστή με ένα πάτημα στην οθόνη αφής. Στις παροχές του συγκεκριμένου συστήματος διαχείρισης περιλαμβάνεται επίσης το τύπωμα αποδείξεων, οι επιστροφές Τύπου και ο έλεγχος υπαλλήλων.
Πελάτες της Intale δεν είναι άλλοι από τους ιδιοκτήτες περιπτέρων, καταστημάτων ψιλικών και mini-market σε όλη τη χώρα. Αν και το i-kiosk δημιούργησε ένα ισχυρό brand name στην ελληνική αγορά και εδραίωσε σταδιακά την παρουσία του σ’ αυτή, εντούτοις η διοίκηση αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας και τη δημιουργία ενός εταιρικού brand υπό τη σκέπη του οποίου θα μπουν και νέα προϊόντα που θα βασίζονται στη λογική του i-kiosk, αλλά θα απευθύνονται και στις αγορές του εξωτερικού. Στόχος δε είναι μέσα στο 2014 να περάσει στα χέρια της ολόκληρη η βιομηχανία λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα.
Πάντως εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία προσθέτει καθημερινά νέες επιχειρήσεις στο πελατολόγιό της. Μάλιστα τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα να δείχνουν πως μέσω του λογισμικού i-kiosk κατεγράφησαν 40 εκατ. συναλλαγές σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, με τον συνολικό τζίρο αυτών των συναλλαγών να ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ.
Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι σημαντικά και η καινοτόμος ιδέα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών. Μέσα στο 2013 ανακοινώθηκε και επισήμως η εξασφάλιση γύρου χρηματοδότησης «σποράς» ύψους 350.000 ευρώ (450.000 δολάρια). Βασικός χρηματοδότης ήταν το επενδυτικό ταμείο PJ Tech Catalyst Fund, το οποίο συμμετείχε με 300.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 50.000 ευρώ καλύφθηκε με τη συμμετοχή των επονομαζόμενων επενδυτικών «αγγέλων». Η χρηματοδότηση θα διατεθεί για τους σκοπούς της έρευνας και βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρονται, καθώς επίσης και για την επιτάχυνση των βημάτων της Intale στο εξωτερικό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι, η ομάδα του i-kiosk, με επικεφαλής τον Φάνη Κουτουβέλη, έλαβε το 2012 το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό «Ι-bank καινοτομία και τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας, το βραβείο «e-nnovation» και «Best Practices» το 2011, και το social media award στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Get in the Ring» το 2012 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
fortunegreece