Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η Δωδώνη «πηγαίνει» Σαουδική Αραβία

Στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να εισέλθει η Δωδώνη, διαθέτοντας σε πρώτη φάση φέτα και στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο αυξάνει σταθερά την απήχησή του στις διεθνείς αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν το επόμενο μήνα, με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές, αφού η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα στη Μέση Ανατολή ενισχύεται τα τελευταία χρόνια.
Η παραπάνω κίνηση εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρείας για επέκταση σε νέες αγορές που έχουν σημαντικές προοπτικές, με απώτερο στόχο οι εξαγωγές να φθάσουν στο 50% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου μέσα στην επόμενη διετία, από 30% που είναι σήμερα. Η εταιρεία μετά την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς εμφανίζεται αποφασισμένη να ενισχύσει την εξωστρέφειά της, την οποια θεωρεί μονόδρομο για την τόνωση των πωλήσεών της. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με τη μεγαλύτερη κυπριακή εταιρεία παραγωγής χαλουμιού, για τη διάθεση του δημοφιλούς κυπριακού τυριού σε χώρες του εξωτερικού, ενώ την ίδια ώρα άνθρωποι της εταιρείας πραγματοποιούν σε μόνιμη βάση ταξίδια σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη, προκειμένου να κλείσουν νέες συμφωνίες, αλλά και να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι την πορεία των αγορών.

Νέες προσφορές 
Στην εσωτερική αγορά, η εταιρεία προτίθεται να συνεχίσει τις προσφορές, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνότερα προϊόντα και γυρίζουν την πλάτη στα ακριβότερα και παράλληλα θα εστιάσει στη συγκράτηση των δαπανών, προκειμένου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κάμψη της κατανάλωσης και στην αγορά των γαλακτοκομικών. Όσον αφορά στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, πηγές της εταιρείας επισημαίνουν πως ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης, η Δωδώνη δεν πρόκειται να μειώσει τα υψηλά στάνταρ ποιότητας των προϊόντων, αλλά ούτε υπάρχει σκέψη για εισαγωγή πρώτης ύλης από το εξωτερικό. Αντίθετα, θα συνεχίσει να προμηθεύεται το γάλα από τους 6.500 παραγωγούς της Ηπείρου, με τους οποίους συνεργάζεται χρόνια στηρίζοντας την τοπική οικονομία.




Γιώργος Μανέττας, ΗΜΕΡΗΣΙΑ