Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΥΨΟΥΣ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Νέο κατάστημα «Βενέτη» στο ιστορικό ΝΕΟΝ

Νέο κατάστημα «Βενέτη» στο ιστορικό ΝΕΟΝ
Το ιστορικό κτίριο του ΝΕΟΝ στην Ομόνοια επέλεξε η “Βενέτης” για να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα αρτοποιεία της Ευρώπης. Η επιλογή του συγκεκριμένου νεοκλασικού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης σε συνέντευξη Τύπου, ήταν στρατηγικής σημασίας καθώς πληρούσε τις προδιαγραφές που είχε θέσει η “Βενέτης”, στο πλαίσιο ανάπτυξης της αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Μονεμβασιώτης τόνισε ακόμη ότι η εταιρεία του έχει μισθώσει ήδη από το Μπάγκειο ίδρυμα τους ισόγειους χώρους των άλλων δυο εμβληματικών κτιρίων του Τσίλερ στην Ομόνοια που φιλοξενούσαν τα ξενοδοχεία “Μέγας Αλέξανδρος” και “Μπάγκειο”, στα οποία σχεδιάζει να λειτουργήσει δυο νέα εστιατόρια μέσα στο 2014. “Σε μια περίοδο που όλοι εγκαταλείπουν το κέντρο, εμείς βλέπουμε ευκαιρίες επέκτασης. Όταν ξέσπασε η κρίση αποφασίσαμε να κινηθούμε επιθετικά και έτσι θα συνεχίσουμε”, υπογράμμισε ο κ. Μονεμβασιώτης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έδωσε το παρών στην επίσημη παρουσία του νέου καταστήματος που φέρει την ονομασία “Βενέτη 1948” χαιρέτησε την πρωτοβουλία της εταιρείας, και επεσήμανε πως ο Δήμος θα στηρίξει όλους τους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στις πολύπαθες πλατείες της Αθήνας, Ομονοίας, Κοτζιάς και Βικτορίας με κίνητρα, ώστε να αναζωογονηθεί το κέντρο και να ξαναγίνει πόλο έλξης για τους πολίτες.

Ανάπτυξη

Το “Βενέτη1948”, το οποίο αποτελεί και το νέο concept premium καταστημάτων της εταιρείας εκτείνεται σε χώρο 1.200 τ.μ και η ολοκλήρωσή του στοίχισε 3 εκατ. ευρώ. Η εσωτερική διακόσμησή του έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και ιστορία του ΝΕΟΝ, ενώ δεν υπήρξε καμία τροποποίηση στην όψη και στα εσωτερικά χαρακτηριστικά του. Διαθέτει πλούσια γκάμα από αρτοσκευάσματα, γλυκά και σπιτικό φαγητό ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ψήσιμο αρτοσκευασμάτων σε ανοιχτούς ξυλόφουρνους. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσουν δυο ακόμη, τα οποία θα προστεθούν στα δυο που λειτουργούν ήδη στην Κηφισιά. Συνολικά στόχος της εταιρείας είναι το 2014 να αριθμεί 80 σημεία και έως το 2016 να φθάσει τα 100. Παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στο εξωτερικό καθώς έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Αγγλία για την ανάθεση σε τοπικό συνεργάτη της ευθύνης ανάπτυξης του δικτύου της με τη μέθοδο του master franchisee.

Το 2013, οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου του δικτύου των Franchisees αναμένεται να ανέλθουν σε 47 εκατ. ευρώ έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2012, σημειώνοντας άνοδο 18% ενώ τα κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε 1,3 εκατ. ευρώ από 986 χιλ., ενισχυμένα κατά 31,7%.



Γιώργος Μανέττας, ΗΜΕΡΗΣΙΑ