Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι ήταν οι νικητές των επιχειρηματικών βραβείων Κούρος 2013

Τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2013 απονεμήθηκαν για 19η φορά το βράδυ της Τρίτης από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.
Το βραβείο «Ανάπτυξης και Καινοτομίας» απονεμήθηκε στον Ιωάννη Χήτο, πρόεδρο Δ.Σ. & διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Α.Ε. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου που εμπιστεύονται την ελληνική οικονομία και διαπρέπουν με τον έργο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το βραβείο « Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο» απονεμήθηκε στην Κωνσταντίνα Σαΐτη, διευθύνουσα σύμβουλο της Kronos Α.Ε. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η επιτυχία του ελληνικού ιδιωτικού τομέα στην κρίση δείχνει τον δυναμισμό που οι Έλληνες επιχειρηματίες διαθέτουν. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η κυβέρνηση δουλεύει για να είναι αρωγός στις δικές τους προσπάθειες.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά και η απονομή του βραβείου «Στέλιος Χατζηιωάννου» για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2013. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Στέλιο Χατζηιωάννου στην εταιρεία Nanobionic Γεώργιος και Ερμής Ψιψίκας με έδρα την Αθήνα. Η εταιρεία δημιουργεί εξειδικευμένα προϊόντα που προσφέρουν συνολική ευεξία, βελτίωση των επιδόσεων και ενίσχυση του τρόπου ζωής.
Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ χιλιάδων εταιρειών με την υποστήριξη του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και της ICAP.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα βραβεία: «Ο παραγωγικός ιστός της επόμενης ημέρας χρειάζεται νέα μυαλά, με όρεξη, με γνώση, με όραμα για νέα πράγματα και καινοτομίες που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά» είπε
Είναι κρίσιμο, συνέχισε, να στοχεύσουμε τις επενδυτικές μας προσπάθειες σε κλάδους όπου η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά και με σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό και σημαντική επίπτωση στο ΑΕΠ.
Ό ίδιος έδωσε έμφαση στη γνώση καθώς όπως είπε «δεν πρέπει να παραβλέψουμε μια νέα συνθήκη, που έχει αλλάξει ήδη τα δεδομένα της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Αν κάποτε η γνώση διπλασιαζόταν ανά αιώνα, πλέον διπλασιάζεται κάθε χρόνο. Επομένως, αποτελεί στοίχημα για εμάς να μπορέσουμε καταρχήν να αξιοποιήσουμε έστω και ένα ποσοστό αυτής της νέας γνώσης, αλλά και να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε στη γέννηση νέας γνώσης. Η επένδυση στη Γνώση δεν μπορεί να λείπει από το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Ελλάδας».

Πηγή: ΑΜΠΕ