Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συνεργασία Startup Live Athens με Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Startup Live Athens #3 με θέμα τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, ξεκίνησε μια συνεργασία με το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη, το οποίο εκτός από χορηγός της διοργάνωσης, θα αναλάβει και τη βράβευση μιας ομάδας με το ειδικό βραβείο «Λίλιαν Βουδούρη».
Πρόκειται για χρηματικό ποσό ύψους 3.000 ευρώ με το οποίο θα βραβευθεί η καλύτερη επιχειρηματική ιδέα απο την ενότητα του Πολιτισμού. Το βραβείο θα χρησιμοποιηθεί ως αρχικό κεφάλαιο για την έναρξη της λειτουργίας και δράσης της ιδέας αυτής στον επιχειρηματικό στίβο.
Η επιλογή της ιδέας θα γίνει από τους κριτές του event, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως η βιωσιμότητα και επεκτασιμότητά της, η καινοτομία της, η προβολή του πολιτισμού ή/και των γραμμάτων ή/και των τεχνών της Ελλάδας στο εξωτερικό και η αφοσίωση και δέσμευση της ομάδας στην υλοποίηση της ιδέας σε επιχειρηματικό επίπεδο, με την ίδρυση εταιρείας, κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού σκοπού.
Η χορηγία αυτή εντάσσεται στο νέο πλαίσιο δράσεων του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη με στόχο την ενίσχυση πρωτοβουλιών για την προβολή των Ελληνικού Πολιτισμού, των Ελληνικών Γραμμάτων & Τεχνών. "Με το νέο πλαίσιο δράσεων θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε από την δική μας πλευρά στην προβολή μιας διαφορετικής εικόνας της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό - γιατί και αυτό είναι πια σημαντικό - όσο και στο εξωτερικό - γιατί ίσως αυτό να είναι πια σημαντικότερο" δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Γιάννης Παλαιοκρασάς και προσθέτει "στις δράσεις που θα ενισχύσουμε εντάσσονται και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουμε απόλυτα ότι πολλές από τις λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας θα διαμορφωθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Για το λόγο αυτό γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Startup Live Athens".
Το Startup Live Athens είναι ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 7 με 9 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο ALBA Graduate Business School, at the American College of Greece. Ώριμες ιδέες, στο στάδιο της ανάπτυξης ή της υλοποίησης έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Φέτος, με θέμα τη ''Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα'', επιθυμούμε να στοχεύσουμε σε τομείς όπου η χώρα μας έχει ανάγκη, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την επιχειρηματικότητα ως έναν τρόπο να αναδειχθεί η εργατικότητα, η καινοτομία, αλλά και η δυνατότητά μας να λειτουργήσουμε με μακροχρόνιο ορίζοντα, με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη, και όχι τα εφήμερα κέρδη.
Στο Startup Live Athens καλούνται να συμμετάσχουν τόσο άτομα και ομάδες που έχουν κάποια ιδέα, είτε άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποια ομάδα. Θα λάβουν χρήσιμες συμβουλές στο pitching training που θα γίνει την παραμονή του event αλλά και σημαντική υποστήριξη και επιπλέον feedback για την ιδέα τους από τους μέντορες και κριτές στη συνέχεια, καθώς θα δουλεύονται περαιτέρω με την ομάδα που θα σχηματιστεί.
Πότε: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 7,8 και 9 Ιουνίου 2013
Που: ALBA Graduate Business School at the American College of Greece
Ξενίας 6, Αθήνα