Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Ποιές τεχνολογίες θα φέρουν ανάπτυξη;

Ξεχάστε ότι ξέρατε για τις επιχειρήσεις. Το μέλλον των business είναι η τεχνολογία και εκεί θα παιχτεί το παιγνίδι της ανταγωνιστικότητας και των κερδών. Ο επενδυτικός βραχίονας της Citibank μελέτησε επισταμένως τους βασικούς κλάδους της ιδιωτικής οικονομίας (ενέργεια, ψυχαγωγία, IT, βιομηχανία, μεταφορές κ.ά.) και κατέληξε σε δέκα τεχνολογίες που θα προσδιορίσουν και θα καθορίσουν το επιχειρείν από τώρα και στο εξής. Οι τεχνολογίες αυτές υπάρχουν ήδη σε διάφορα επίπεδα ολοκλήρωσης, με την έννοια ότι η εμπορευματοποίησή τους θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους τους.
Οι δέκα τεχνολογίες που θα φέρουν λεφτά είναι οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων και τάμπλετ, οι τεχνολογίες streaming που υποκαθιστούν τα τηλεοπτικά δίκτυα, το λογισμικό ως υπηρεσία SaaS (Software as a Service) που υποκαθιστά το download, δίκτυα οριζόμενα μέσω λογισμικού (Software defined networks), οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές, το βιολογικό/ιατρικό προφίλ των ανθρώπων, το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τεχνολογίες διαχωρισμού του ύδατος από το αέριο και το πετρέλαιο κατά την εξόρυξη, υποκατάσταση του πετρελαίου από το αέριο και τέλος, φωτοβολταϊκές ενεργειακές εφαρμογές.
Η Citi μίλησε. Τώρα το μπαλάκι είναι στα χέρια όσων καταλαβαίνουν και μπορούν. Πάντως, και οι δέκα προτάσεις μοιάζουν να έχουν δυνατότητες στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση, η λύση είναι ο Nasdaq, ξεχάστε τις ελληνικές τράπεζες και την πάλιαι ποτέ Σοφοκλέους…