Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συμφωνία συνεταιρισμού Κρητικά Μιτάτα με το Carefour - Μαρινόπουλος

Συμφωνία με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carefour - Μαρινόπουλος για την πώληση αιγοπρόβειου κρέατος έκλεισε ο κτηνοτροφικός συνεταιρισμός Κρητικά Μιτάτα σε συνεργασία με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Λασιθίου. Αφορά ολόκληρη τη χρονιά, με παραδόσεις κάθε εβδομάδα,. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, για ολόκληρη τη χρονιά, θα τροφοδοτούνται με κρέας μίας ημέρας από τα Κρητικά Μιτάτα τα καταστήματα της αλυσίδας στην Κρήτη. Μετά από δύο μήνες, προγραμματίζεται να αρχίσουν οι παραδόσεις αιγοπρόβειου κρέατος σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πληροφορίες από το συνεταιρισμό ανέφεραν ότι εάν οι διαθέσιμες ποσότητες του αιγοπρόβειου κρέατος ήταν περισσότερες, τότε θα τροφοδοτούνταν όλα τα καταστήματα στην πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα.
Οι συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ και του συνεταιρισμού Κρητικά Μιτάτα έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο συνεταιρισμός ήρθε αμέσως σε επικοινωνία με τους κτηνοτροφικούς συλλόγους της Κρήτης, αφού οι ποσότητες του κρέατος που θα διακινηθούν είναι μεγάλες και δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες μόνο τα μέλη του συνεταιρισμού.
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κρητικά Μιτάτα Μανώλης Τιτομιχελάκης δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς σε θέματα ποσοτήτων και τιμών. «Με τις τιμές παραγωγού πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο στο αιγοπρόβειο κρέας» επεσήμανε ο κ. Τιτομιχελάκης.
«Θα σφάζουμε τα ζώα στα σφαγεία και μία ημέρα αργότερα θα τα παραδίδουμε στις κεντρικές αποθήκες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Τα σφάγια θα έχουν την ιχνηλασιμότητα που έχουμε καθιερώσει» επεσήμανε ο κ. Τιτομιχελάκης. Όπως είναι γνωστό κάθε σφάγιο των Κρητικών Μιτάτων φέρει ειδική σήμανση με κωδικό σφαγής που παραπέμπει στα στοιχεία του κτηνοτρόφου από τον οποίο προήλθε το ζώο.
Κρητικά Μιτάτα ονόμασαν τον εμπορικό συνεταιρισμό που σύστησαν κτηνοτρόφοι της Κρήτης, οι οποίοι επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν το σύστημα των μεσαζόντων και χονδρεμπόρων.