Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Με επιχειρηματικά σχέδια των καινοτόμων ιδεών διοργανώνεται στην Αθήνα το «Venture Academy»

ΣΗΜΕΡΑ η παγκόσμια συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για την εύρεση χρηματοδότησης, καθώς το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει κλονισθεί ιδιαίτερα. Παρ'Α όλα αυτά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα πάντα μπορεί να βρει υποστηρικτές προς οικονομική στήριξη.
Μια σύγχρονη πλέον εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, είναι μέσω των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών που είναι ευρύτερα γνωστά με τη διεθνή τους ονομασία «Venture Capital». Το Venture Capital αποτελεί κατά κανόνα μορφή χρηματοδότησης που απευθύνεται τόσο σε νέες όσο και σε υπάρχουσες φιλόδοξες επιχειρήσεις με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην αγορά δραστηριοποίησής τους, οι οποίες συνήθως εκμεταλλεύονται επιχειρηματικά καινοτόμες ιδέες.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της προώθησης της καινοτομίας διοργανώνεται εκδήλωση, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ερευνητικές ομάδες των ελληνικών πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων, σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς νέων τεχνολογιών και παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και κοινωνίας της γνώσης, καθώς και σε νέους φιλόδοξους επιχειρηματίες στους παραπάνω τομείς. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά σχέδια των καινοτόμων ιδεών τους ενώπιον κλειστού ακροατηρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Venture Academy, η οποία θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Καινοτομίας Μικροηλεκτρονικής, Σώρου 12 στο Μαρούσι, τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και ώρα 1 μ.μ.
Το Venture Academy είναι ένας ιδιαίτερα πετυχημένος θεσμός, ο οποίος διεξάγεται επί σειρά ετών στην Ευρώπη και στην Ελλάδα από την Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ και τους συνεργάτες της, με σκοπό τη ζωντανή διαδραστική προετοιμασία των επιχειρηματιών ή υποψήφιων επιχειρηματιών στη διαμόρφωση και παρουσίαση στρατηγικών, επιχειρηματικών μοντέλων και επενδυτικών σχεδίων σε venture capitalists, επιχειρηματικούς αγγέλους και μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό την επίτευξη συμφωνιών.
Στο Workshop συμμετέχουν έμπειροι σύμβουλοι, venture capitalists, καθώς και επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι παρέχουν τις συμβουλές τους στους συμμετέχοντες. Ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία σημαντικών επαφών μεταξύ των συμμετεχόντων και της κοινότητας του Venture Capital στην Ελλάδα. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ατλαντίς Συμβουλευτική στο 231 0531000.