Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το Ελληνο-Kαναδικό Επιμελητήριο επισημαίνει ότι μπορούν να υπάρξουν σημαντικές καναδικές επενδύσεις στη χώρα μας

Περισσότερες καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα και αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στον Καναδά επιδιώκει το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την ενεργοποίησή του για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με επιχειρηματικούς και επιμελητηριακούς φορείς.
Στόχος είναι η δημιουργία μίας επιχειρηματικής «γέφυρας» με κατάλληλη οργάνωση και δικτύωση ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων - μελών του επιμελητηρίου να εξάγουν με επιτυχία στον Καναδά και να διευκολυνθούν καναδικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του επιμελητηρίου. Παράλληλα σημειώνεται ότι: "εκτός από την… εμποδισμένη καναδική επένδυση στη Β. Ελλάδα για τα ορυχεία χρυσού που καθιστούν τον Καναδά χώρα που ανήκει στους 5 μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μεγάλες προοπτικές ανοίγονται και στον τομέα των υδροπλάνων, καθώς τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας ολοκληρώνουν τους νομοθετικούς σχεδιασμούς που απαιτούνται ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με εύρυθμο και αποτελεσματικό τρόπο οι πρώτες αερογραμμές υδροπλάνων στη χώρα, μετά το ναυάγιο της προηγούμενης απόπειρας της Air Sea Lines, που σταμάτησε πρακτικά τις δραστηριότητές της το 2009 και η οποία μπλόκαρε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας".
Το Ελληνο-Kαναδικό Επιμελητήριο, με σχετική δήλωση του προέδρου του, επισημαίνει την προσδοκία του ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η διασύνδεση των ελληνικών νησιών με καναδικά υδροπλάνα. Ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου Κ. Κατσιγιάννης με σχετική δήλωσή του επισημαίνει: «Η Ελλάδα πασχίζει να αυξήσει τις εξαγωγές της στη 10η παγκοσμίως οικονομικά μεγαλύτερη χώρα, τον Καναδά. Για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στις εξαγωγές και στις επενδύσεις, θα πρέπει και η εικόνα της χώρας να είναι πιο θετική και να μην προβάλλεται μία κατάσταση που σε κάθε καναδική επένδυση "ξεπροβάλλουν" εμπόδια από διαφορετικές πλευρές κάθε φορά. Για ουσιαστική ανάπτυξη χρειάζεται ευνοϊκό κλίμα για εξαγωγές και επενδύσεις - και δεν μιλάμε μόνο για την ανάγκη ελαχιστοποίησης της γραφειοκρατίας αλλά και για την αναγκαιότητα γενικότερης αλλαγής συλλογικής νοοτροπίας. Αυτά χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά».