Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012/ 15ο Money Show

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και την συμμετοχή φορέων και ομιλητών από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από το πεδίο της πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής, το ετήσιο πολυσυνέδριο - έκθεση «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012/ 15ο Money Show Πάτρας», πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή 24 – 25 Νοεμβρίου 2012, στο ξενοδοχείο «Αστήρ».
Το «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012/15ο Money Show Πάτρας», διοργανώνεται από την «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ», με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θεσμικό συνδιοργανωτή το Δήμο Πατρέων. 
Κεντρικός χορηγός είναι ο ΟΤΕ και χορηγοί οι: ΤΙΤΑΝ, Γέφυρα Α.Ε., Λουξ Μαρλαφέκας, Επιμελητήριο Αχαΐας, Μύλοι Κεπενού, ΟΛΠΑ Α.Ε., Ξυλεμπορική Πατρών Α.Ε., Aplopolis, Ξενοδοχείο «Αστήρ», UIN, Tetrabytes,Τίγκας Art, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων», vitrualexpocenter.gr (VEC) και Unitype. 
Η διοργάνωση - θεσμός θέτει ως κεντρικό άξονα των εκδηλώσεων, τον επίκαιρο προβληματισμό: 
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ 
ΤΙ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ 

Με την επιλογή αυτής της θεματικής ενότητας, οι διοργανωτές του φετινού FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στοχεύουν στην αναζήτηση θέσεων και προτάσεων που θα κατευθύνουν την κοινωνία σε χειροπιαστά αποτελέσματα όχι μόνο για την επιβίωσή της αλλά και για την προς τα εμπρός κατεύθυνσή της. 
Ταυτόχρονα θα αναζητηθούν ουσιαστικές απαντήσεις για το τι λέμε στα παιδιά μας για το μέλλον τους, έχοντας βεβαίως πάντα υπόψη μας το «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι και αλλιώς τα ξέρουν όλα». 
Η επιμέρους θεματολογία των εκδηλώσεων του φετινού FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012, πηγάζει από την αναζήτηση της κοινωνίας για λύσεις και διεξόδους που μπορούν να οδηγήσουν σε μια δημιουργική αντιμετώπιση των συνεπειών της βαθιάς κρίσης που διέρχεται η χώρα. 
Στο πλαίσιο αυτό, θα αναδειχθεί ο ιδιαίτερος ρόλος της καινοτομίας και οι προοπτικές σύνδεσής της με το τοπικό παραγωγικό δυναμικό, μέσα από τις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Συλλόγου Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδος (Σ.Τ.Ε.Δ.Ε.), του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων, και τη συλλογική προσπάθεια αρκετών σημαντικών επιστημόνων και ανθρώπων της τέχνης που θα προσεγγίσουν με πρωτότυπο τρόπο τη σχέση «Καινοτομίας και Τέχνης». 
Αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας ενότητας που εγκαινιάζεται στο φετινό FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και έχει ως τίτλο «1ο Forum Καινοτομίας». Στόχος είναι να αναδειχθεί η τεράστια αξία της Καινοτομίας για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σκοπός των διοργανωτών είναι το «Forum Καινοτομίας» να αποτελέσει μια μόνιμη δυναμική συνεδριακή και εκθεσιακή συνιστώσα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. 
Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή είναι ενταγμένο και ένα σημαντικό τμήμα τους εκθεσιακού χώρου του Forum Ανάπτυξης 2012, με τη συμμετοχή σημαντικών τεχνολογικών επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών ινστιτούτων και καινοτόμων επιχειρήσεων. 
Σε επίπεδο επιχειρήσεων, ο ΟΤΕ θα παρουσιάσει τις αναπτυξιακές του δράσεις στην τοπική κοινωνία, ενώ η Εθνική Τράπεζα, θα αναδείξει τις επενδυτικές δυνατότητες του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης «Jessica». 
Σημαντικές παρεμβάσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας σε σχέση με επιμέρους κλάδους και θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, θα προσδώσουν οι εκδηλώσεις του περιφερειακού τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας, του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου. 
Στο πεδίο της κοινωνικής δράσης και του εθελοντισμού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Μ.Κ.Ο., Ισότητας Φύλων, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», «ΠΡΟΤΑΣΗ» Κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία - Σ.Ο.Ψ.Υ. Πάτρας και Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής-Παράρτημα Πάτρας. 
Στο FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012, ο χώρος της Παιδείας θα έχει και φέτος σημαντική εκπροσώπηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και τον Σύλλογο Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ και ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός και τα Μ.Μ.Ε. θα έχουν την δική τους συμβολή, με τις εκδηλώσεις του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, του «Απόλλωνα» Πατρών και του PatrasEvents.gr. Ενημερωτικό και ψυχαγωγικό ενδιαφέρον έχει και η εκδήλωση «Η Μαγεία της Φυσικής και η Φυσική της Μαγείας». 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ 
Στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου ξεχωριστή θέση έχει και ο θεσμός του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, όπου καταξιωμένοι επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος και της κοινωνικής δράσης θα δώσουν το στίγμα τους επιχειρώντας τη διάδοση νέων προτάσεων και ιδεών σε ένα ευρύτερο κοινό. 

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διήμερων συνεδριακών εκδηλώσεων θα λειτουργεί όπως πάντα το Εκθεσιακό Τμήμα του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που και φέτος θα αναπτυχθεί στο ισόγειο και στον ημιώροφο του ξενοδοχείου «ΑΣΤΗΡ» με περίπτερα επιχειρήσεων, οργανισμών και φορέων. 
Να σημειωθεί ακόμα ότι στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου «Αστήρ», θα λειτουργήσει Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων, όπου επιχειρήσεις από αντιπροσωπευτικούς κλάδους της τοπικής παραγωγής θα παρουσιάζουν προϊόντα τους. 
Οι εργασίες του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα συνδυαστούν πλήρως με το VEC (Virtual Exhibition Center), το ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΕ ( στο www.virtualexpocenter.gr), που μέσω των καινοτόμων λειτουργιών του επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας για Live streaming και On Demand διαδικτυακές μεταδόσεις των εργασιών του πολυσυνεδρίου και την φιλοξενία μεγάλων κλαδικών διαδικτυακών εκθέσεων. 
Τέλος, όλες οι δράσεις του FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012, θα καλύπτονται και από την επίσημη ιστοσελίδα του στο www.forumanaptixis.gr .Σε αυτήν υπάρχει ήδη πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τη μέχρι τώρα πορεία της φετινής διοργάνωσης αλλά και τεράστιο αρχείο για τη μέχρι τώρα δεκαπεντάχρονη πορεία του κορυφαίου συνεδριακού και εκθεσιακού θεσμού της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδος.