Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΑΒ Βασιλόπουλος: "Μένουμε Ελλάδα και συνεχίζουμε να επενδύουμε"

«Μένουμε στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να επενδύουμε» ήταν το μήνυμα που μετέφεραν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωποι της διοίκησης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ 'Αλφα- Βήτα Βασιλόπουλος και του μητρικού βελγικού ομίλου Delhaize.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νοτιανατολικής Ευρώπης της ΑΒ Βασιλόπουλος και εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ομίλου Delhaize Κωσταντίνο Μαχαίρα, η εταιρεία την τελευταία εξαετία επένδυσε στη χώρα 850 εκατ. ευρώ και προγραμματίζει τη συνέχιση υλοποίησης επενδύσεων. 
Διαθέτει ένα δίκτυο 266 καταστημάτων σε όλη τη χώρα. Την τελευταία διετία έχει ανοίξει 51 καταστήματα και έχουν δημιουργηθεί συνολικά 2.211 νέες θέσεις εργασίας. Βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε εταιρείες με τη μεγαλύτερη καταβολή φόρων στο ελληνικό δημόσιο, με 140 εκατ. ευρώ να έχουν καταβληθεί το 2011. 
Επιπλέον, βάσει των πωλήσεών της, υπολογίζεται ότι συμμετέχει στο ΑΕΠ της χώρας κατά 0,756%. 
Η αναπτυξιακή πορεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, που το 2012 επικεντρώθηκε στη βελτίωση και επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της, αλλά και των πληροφοριακών συστημάτων υποδομής επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, με την άνοδο του μεριδίου της στην αγορά, που πλέον βρίσκεται στο 21%, ενώ ο τζίρος το 2011 ξεπέρασε τα 1,6 δισ. ευρώ. 
Η 'Αλφα- Βήτα Βασιλόπουλος, προσαρμοζόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών, ενισχύει τη γκάμα των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που διαθέτει στα καταστήματά της με τη δημιουργία νέων κωδικών, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο τιμών και προσφορών για τους καταναλωτές με καμπάνιες όπως η "ΦθηνόΠολυ" και η "Επαναφορά Τιμών" στα επίπεδα του 2008. Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα η εταιρεία έχει μειώσει από 5-27% τις τιμές σε περισσότερα από 600 προϊόντα της που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 11% του τζίρου της. 
Παράλληλα η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς επενδύοντας στα ελληνικά προϊόντα και εξάγοντας 3.000 προϊόντα σε ΗΠΑ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και στις άλλες χώρες που αναπτύσσει δραστηριότητα ο Όμιλος Delhaize. 
Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 65,50% από το 2010 στο 2011.