Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οι start ups ταράζουν τα νερά της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων


Έτοιμοι για περισσότερες αναταράξεις μέσα στο 2018 οφείλουν να είναι όσοι ασχολούνται με τον κλάδο των τροφίμων, καθώς η αυξανόμενη επιρροή των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) θα ορίσει εν πολλοίς το σκηνικό της αγοράς τη νέα χρονιά.

Όπως υποστηρίζει η Pinar Hosafci, επικεφαλής έρευνας για τα Συσκευασμένα Τρόφιμα στο Euromonitor International, μικροί τοπικοί παίκτες και start-ups «κλέβουν» όλο και περισσότερο μερίδια αγοράς από τους μεγάλους και καθιερωμένους παίκτες με κύριο όπλο τους την καινοτομία. «Το 2018 θα είναι η χρονιά κατά την οποία οι φυτικές πρωτεΐνες, η προσωποποιημένη διατροφή και η τεχνολογία θα ηγηθούν μεταξύ των νέων τάσεων στον κλάδο.

Οι start-ups θα υπερκεράσουν σε ευρηματικότητα τους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι, αν θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι, πρέπει είτε να επενδύσουν στην καινοτομία είτε να κάνουν συμπράξεις με premium παίκτες είτε να προχωρήσουν σε εξαγορές. Οι εταιρείες που δεν κατανοούν τις επαναστατικές αλλαγές που γίνονται θα χαθούν ή θα τις απορροφήσουν άλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου