Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

8 έξυπνοι τρόποι για να κερδίσετε χρήματα από το σπίτι σας


Με την ανεργία στην Ελλάδα να βρίσκεται στα ύψη και την υποαπασχόληση να αναγκάζει πολλούς να ζουν με ελάχιστα χρήματα, κάθε ευκαιρία- έστω και για μικρό κέρδος- είναι πολύτιμη.

Εξαιτίας της έλλειψης διαθέσιμων θέσεων εργασίας, άνθρωποι που διαθέτουν γνώσεις και φέρουν σημαντικές επαγγελματικές εμπειρίες μένουν εκτός αγοράς εργασίας.  Πώς μπορούν όμως αυτοί οι πόροι να διοχετευτούν σε κάτι παραγωγικό και κερδοφόρο;

Καμία από τις οχτώ προτάσεις που ακολουθούν δεν πρόκειται να σας εξασφαλίσει ένα μεγάλο και σταθερό εισόδημα. Μπορεί ωστόσο να γίνει μια λύση που θα σας στηρίξει στη δύσκολη αυτή εποχή, ενώ η εμπειρία που θα αποκτήσετε μπορεί ενδεχομένως να σας οδηγήσει στην επαγγελματική ή την επιχειρηματική επιτυχία.

Σας φαίνεται δύσκολο και πολύπλοκο; Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε.

Φροντίδα παιδιών στο σπίτι σας 
Εάν αγαπάτε τα παιδιά και νιώθετε πως δεν σας κουράζουν, τότε θα μπορούσατε να αναλάβετε τη φροντίδα παιδιών στο δικό σας σπίτι. Έτσι θα σας δοθεί η δυνατότητα να κερδίζετε χρήματα από το χώρο σας. Εάν λοιπόν ασχοληθείτε με τη φροντίδα παιδιών θα πρέπει να έχετε ένα υγιές περιβάλλον, να βρείτε πράγματα για να απασχολείτε το παιδί συνεχώς και, φυσικά, να κρατάτε ευχαριστημένους τους γονείς. 

Αρθρογραφία 
Εάν είστε καλοί στο γράψιμο, μπορείτε να αναζητήσετε εταιρείες που πληρώνουν για να τους γράψετε κείμενα, διαφημιστικά ή δελτία τύπου. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να γράφετε ενδιαφέροντα κείμενα, που συνήθως θα παροτρύνουν τους αναγνώστες να κάνουν συγκεκριμένες αγορές.

Ιδιαίτερα μαθήματα 
Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλά παιδιά να ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα μαθήματα μέσω ίντερνετ. Το μόνο που πρέπει να διαθέτετε είναι έναν υπολογιστή, μια webcam, την εφαρμογή Skype και ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Ανάλογα με το επίπεδό σας, θα αναλάβετε ηλικίες στα μαθήματα των οποίων μπορείτε να ανταποκριθείτε.

Εκπαιδευτής 
Εάν έχετε κάποια ικανότητα σε κάποιο όργανο μουσικής ή εάν έχετε λάβει το «πτυχίο» σας στο πιλάτες, τότε θα μπορούσατε να βάλετε τις γνώσεις σας να δουλέψουν για εσάς κάνοντας μαθήματα στο σπίτι σας. Ξεκινήστε με φίλους και παιδιά φίλων και στη συνέχεια διαφημιστείτε μέσω αυτών και σε άλλους ανθρώπους.

Blogging 
Μπορεί το διαδίκτυο να ασφυκτιά από bloggers παντός περιεχομένου, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας προβληματίζει. Πετυχημένος blogger είναι αυτός που γράφει ξεχωριστά κείμενα που ο κόσμος θέλει να διαβάσει. Εάν λοιπόν υπάρχει ένα πεδίο που το γνωρίζετε καλά και έχετε πολλά να αναφέρετε για αυτό, τότε δημιουργήστε ένα blog. Εκεί θα μπορείτε να αναρτάτε κείμενα που- εάν κριθούν ενδιαφέροντα από το κοινό-  θα σας βοηθήσουν  να κερδίσετε σταδιακά χρήματα από διαφημίσεις.

Ghostwriting 
Το ghostwriting είναι μια δουλειά που δεν είναι εύκολο να βρεθεί αλλά εάν τα καταφέρετε θα κερδίσετε αρκετά χρήματα. Οι ghostwriters είναι συγγραφείς που προσλαμβάνονται από celebrities για να τους γράψουν βιβλία και άρθρα. Όταν οι επώνυμοι δε διαθέτουν χρόνο να γράψουν βιβλία, ενώ έχουν πράγματα να μοιραστούν με τους φαν τους, τότε προσλαμβάνουν άτομα να γράφουν όλα αυτά που αυτοί δεν προλαβαίνουν.

Συγγραφέας 
Μια καλή λύση είναι να γράψετε ένα βιβλίο. Εάν νιώθετε πως έχετε μια καλή ιδέα βιβλίου, ξεκινήστε να το γράφετε και στη συνέχεια απευθυνθείτε σε εκδοτικούς οίκους. Μπορείτε επίσης να μεταφράσετε το βιβλίο σας σε άλλες γλώσσες και να απευθυνθείτε και σε εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού ή ακόμα και να πουλάτε κάθε κεφάλαιο online. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, πολλοί συγγραφείς έχουν ανακαλύψει πως χωρίς την υποστήριξη εκδοτικού οίκου μπορούν να πωλούν τα βιβλία τους στο amazon με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πωλήσεις 
Βρείτε κάποια εταιρεία που σας εκφράζει και μάθετε τα πάντα για το προϊόν που πρόκειται να προωθήσετε. Πείτε το σε όλους τους γνωστούς και φίλους και ξεκινήστε τα τηλέφωνα. Στην αρχή μπορεί να νιώθετε αμηχανία και δυσκολία στο να πείσετε τον κόσμο να αγοράσει το προϊόν σας, αλλά στην πορεία θα δείτε πόσο πιο εύκολο θα σας γίνει. Επίσης, οι πωλήσεις θα σας βοηθήσουν πολύ να γίνεται πιο κοινωνικοί, ετοιμόλογοι και δημιουργικοί. Τέλος, μην ξεχνάτε αυτό που ξέρουν όλοι οι άνθρωποι της αγοράς: Αυτός που ξέρει να πουλάει δεν μένει ποτέ από δουλειά.

eBay 
Εάν κατασκευάζετε πράγματα για τα οποία φίλοι και γνωστοί σας θαυμάζουν τότε γιατί να μην προσπαθήσετε να τα πουλήσετε. Για παράδειγμα, εάν είστε καλοί στη δημιουργία κοσμημάτων, εκμεταλλευτείτε την ικανότητά σας για να κερδίσετε χρήματα πουλώντας τα κοσμήματά σας στο eBay ή στο Etsy (site σαν το ebay που επικεντρώνεται σε μοναδικές δημιουργίες). Το μόνο που απαιτείται είναι να φτιάξετε έναν λογαριασμό στο eBay και να βγάλετε φωτογραφίες τα προϊόντα σας. Ανεβάστε τα στο ίντερνετ σε καλές τιμές και ενδεχομένως να κερδίσετε σημαντικά χρηματικά ποσά από αυτό σας το χόμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου