Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Οι 10 φιναλιστ του MITEF Greece Startup Competition


Δέκα εταιρείες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition, που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και την προώθηση ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας.

Οι 10 ελληνικές startups που αναδείχθηκαν μέσα από τη δεύτερη διαγωνιστική διαδικασία είναι, σε αλφαβητική σειρά, οι ακόλουθες:

  • Active Social Networking (ASN)
  • CityCrop Automated Indoor Farming
  • Cube RM 
  • Entranet
  • Exclusivi
  • Fresh Strips 
  • OpenIchnos
  • SentiGeek 
  • Spotawheel 
  • Tesibit 
Στο τρίμηνο πρόγραμμα του διαγωνισμού συμμετείχαν 24 ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιχειρηματική τεχνογνωσία μέσω έμπρακτης καθοδήγησης και ειδικών εργαστηρίων σε θέματα business skills και παράλληλα να διερευνήσουν συνεργασίες για τη μετέπειτα αναπτυξιακή πορεία τους στη διεθνή αγορά.

Η Τελετή Λήξης και Απονομής του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου 2017, στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στο πλαίσιο του 5th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation, όπου φέτος δίνεται έμφαση στις τεχνολογίες σύγκλισης μέσα από πολυθεματικά workshops, συναντήσεις δικτύωσης (Β2Β) καθώς και ενημερώσεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία της έρευνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι 10 ομάδες που αναδείχθηκαν φιναλίστ θα παρουσιάσουν μπροστά στο κοινό τις ιδέες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Σημειώνεται πως οι τελικοί τρεις νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και βραβεία με τη μορφή παρεχόμενων υπηρεσιών, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της εταιρίας τους. Ανάμεσα στα βραβεία σε μορφή υπηρεσιών ενδεικτικά συγκαταλέγονται συμβουλευτικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από την ΕΥ, εργαλεία ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού από την Korn Ferry|HayGroup κ.α. Ωστόσο σημαντικό όφελος για τους νικητές αποτελεί η διεθνής αναγνώριση. Ειδικότερα, οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να προβληθούν μέσα από το MITEF Global, το διεθνές μη κερδοσκοπικό δίκτυο, που ασχολείται με την καινοτομία και την τεχνολογική επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον, η INTRASOFT International, παγκόσμια εταιρεία στον τομέα της Πληροφορικής, επιθυμώντας να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη των Ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων και τη διασύνδεση αυτών με τη διεθνή αγορά, υποστηρίζει ενεργά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017. Συγκεκριμένα η INTRASOFT θα δημιουργήσει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών, τεχνογνωσίας και δικτύωσης με την αγορά για μία από τις 10 φιναλίστ του διαγωνισμού, η οποία θα εστιάζει σε τομείς όπως Big Data, Internet of Things και Smart Cities. Η εταιρία θα επιλεγεί σύμφωνα με τη βαθμολογική της κατάταξη και θα ανακοινωθεί στην Τελετή Λήξης και Απονομής Βραβείων του διαγωνισμού στις 6 Ιουλίου. Το εν λόγω πρόγραμμα «επιταχυντής» θα διενεργηθεί μετά το πέρας του διαγωνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου