Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα δίνει συμβουλές επιτυχίας


Ο δισεκατομμυριούχος Γουάνγκ Τζιανλίν, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, μοιράζεται τα μυστικά της επιτυχίας του.

Στο 61 του χρόνια, ο Γουάνγκ Τζιανλίν διαθέτει περιουσία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στη δημιουργία της εταιρείας real estate, Dalian Wanda. Πλέον ασχολείται με το χώρο της ψυχαγωγίας και τον αθλητισμό με επενδύσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς και η χολιγουντιανή εταιρεία παραγωγής Legendary Entertainment.

Στο τελευταίο του βιβλίο, το οποίο είναι μία συλλογή από δημόσιες ομιλίες του, δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές βάσει των κινήσεων που ακολούθησε για να φτάσει η εταιρεία Dalian Wanda στην κορυφή.

Μερικές από τις πιο χρήσιμες συμβουλές του Γουάνγκ Τζιανλίν είναι οι εξής:

1. Σκληραγωγηθείτε στον στρατό

Ο Γουάνγκ Τζιανλίν κατετάγη στον κινεζικό στρατό το 1970. Η εξαντλητική του εκπαίδευση περιελάμβανε πολύωρες πεζοπορίες μέσα από τα χιονισμένα κινεζικά βουνά. «Στερούμασταν τα πάντα. Όταν ήμαστε στα χιόνια, έπρεπε να σκάψουμε τη δική μας τρύπα για να περάσουμε τη νύχτα», θυμάται ο Γουάνγκ Τζιανλίν και προσθέτει: «Αυτή η εμπειρία μου γέννησε το μαχητικό πνεύμα και την επιθυμία να αγωνίζομαι μέχρι τέλους».

2. Διαφοροποίηση και καινοτομία

«Το κλειδί είναι να καταλάβουμε πώς μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τον εαυτό μας από τους άλλους και πώς μπορούμε να είμαστε καινοτόμοι», σημειώνει ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και εξηγεί: «Για παράδειγμα, ο καθένας ξέρει πώς να πωλεί καφέ, αλλά τα Starbucks επανασχεδίασαν τη διαδικασία με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που την κατέστησε την πιο επιτυχημένη επιχειρηματική αλυσίδα».

Ο Γουάνγκ Τζιανλίν αμφισβητεί την ιδέα ότι μόνο οιεταιρείες υψηλής τεχνολογίας μπορούν να οδηγήσει τον δρόμο προς τα εμπρός: «Δεν έχει σημασία αν βρίσκεστε σε μια παραδοσιακή ή αναδυόμενη βιομηχανία. Εφόσον είστε σε θέση να καινοτομήσετε στο υπάρχον επιχειρηματικό μοντέλο, μπορείτε να αποκομίσετε τεράστια κέρδη».

3. Μείνετε κοντά στην κινεζική ηγεσία

Ο Γουάνγκ Τζιανλίν συνεργάζεται μόνο με μια κινεζική κρατική επιχείρηση για τις κατασκευαστικές του δραστηριότητες και προσπάθησε πάντα να ευθυγραμμίζει τις επιχειρηματικές της προτεραιότητες βάσει των αναγκών του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος.

4.Ελάχιστος στόχος: Γίνε το νούμερο ένα

«Δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να είσαι το νούμερο ένα παγκοσμίως. Αλλά μέρος αυτής της επιτυχίας βασίζεται στο να καταφέρει κανείς να ενσταλάξει στους εργαζόμενους του τις φιλοδοξίες και τους στόχους του».

5. Μην διαβάζετε τα βιβλία εταιρικής φιλοσοφίας

«Ένα από τα πιο καθοριστικά στοιχεία της επιτυχίας μου είναι ότι ποτέ δεν είχα τυφλή εμπιστοσύνη στα βιβλία», εξηγεί ο Γουάνγκ Τζιανλίν και προσθέτει: «Δεν μπορείς απλά να αντιγράψεις τα μοντέλα που έχουν αποδειχθεί επιτυχή από άλλους επιχειρηματίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου