Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε μια επιχείρηση


Μέλη του FounderSociety, ενός δικτύου για επιχειρηματίες, θέτουν τις έξι σημαντικότερες ερωτήσεις που θα πρέπει να απασχολήσουν έναν επίδοξο επιχειρηματία προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο έργο του.

1. Ποιο πρόβλημα προσπαθώ να λύσω;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθείτε προτού ξεκινήσετε μία επιχείρηση είναι: «Ποιο πρόβλημα προσπαθώ να λύσω;». Συχνά, οι επιχειρηματίες λατρεύουν την ιδέα να στήσουν τη δική τους επιχείρηση και βέβαια να έχουν και τις ανάλογες οικονομικές απολαβές. Όμως, εάν δεν εστιάσετε στην επίλυση ενός κοινού προβλήματος, είναι πιθανό να αποτύχετε.

2. Έχω το χρόνο;
Μπορεί να έχετε το πάθος και την όρεξη για να στήσετε μία επιχείρηση,  έχετε ωστόσο και τον χρόνο; 

3. Γιατί το κάνω;
 Γιατί προσπαθείτε να «χτίσετε» κάτι που δεν υπήρχε πριν; Γιατί πρέπει να υπάρξει η επιχείρησή σας;  Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να σας απασχολήσουν .

4. Είναι αρκετά ενδιαφέρον για να αφιερώσετε την ερχόμενη πενταετία;
Αν είστε επιτυχημένος, θα ξοδέψετε τουλάχιστον πέντε χρόνια εργαζόμενος πάνω στην πρόκληση που προσπαθείτε να επιλύσετε. Αναρωτηθείτε εάν το επιχειρηματικό πρόβλημα είναι αρκετά ενδιαφέρον ώστε να αφιερώσετε σ’ αυτό το 90% της δημιουργικής σας δύναμης για τα ερχόμενα πέντε χρόνια.

5. Τι διαφοροποιεί την επιχειρηματική μου ιδέα;
Οι άνθρωποι θέλουν κάτι καινοτόμο αλλά και οικείο. Αν συλλάβετε μια καταπληκτική ιδέα, κάντε την έρευνά σας γύρω από πιθανά ανταγωνιστικά προϊόντα ή υπηρεσίες ώστε να βεβαιωθείτε ότι αυτό που προσφέρετε δεν υπάρχει ήδη. Κι ύστερα σκεφθείτε κατά πόσο τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες της εταιρείας σας προσφέρουν επιπλέον πλεονεκτήματα στους χρήστες.

6. Μπορώ να αντέξω 6-12 μήνες χωρίς να βγάζω χρήματα;
Δεν είναι η πιο συναρπαστική ή ενθαρρυντική ερώτηση που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας, αλλά είναι η αλήθεια. Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς μια επιχείρηση και θα υπάρξουν φορές που δεν θα είστε σε θέση να κερδίσετε χρήματα. Προτού στήσετε μια επιχείρηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε τους απαραίτητους πόρους για να αντεπεξέλθετε σε ανάγκες που μπορεί να προκύψουν πριν φτάσετε στην επιτυχία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου