Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Κόρινθος: Ξεκινούν οι διαδικασίες για δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου


Ο δήμος Κορινθίων προχωρά με γοργό ρυθμό τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κόρινθο, ύστερα από περσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση επενδύσεων και στη μείωση της ανεργίας που είναι σε υψηλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, η πρόταση του δήμου για την ανάπτυξη του εν λόγω πάρκου, από τον μελετητή του έργου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο. Η παρουσίαση έγινε παρουσία πολλών ιδιοκτητών γης στην περιοχή, οι οποίοι είχαν κληθεί από το δήμο, αφού επί της ουσίας για να υλοποιηθεί η πρόταση απαιτείται η συναίνεση του 55% των ιδιοκτησιών γης της περιοχής.

Το προς δημιουργία επιχειρηματικό πάρκο είναι έκτασης 1.997 στρεμμάτων στην περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Πατρών πάνω από το Πεδίο Βολής και προβλέπεται στο εγκεκριμένο από το 2013 Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Κορινθίων.

Από το δήμο επισημαίνεται πως, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κι εγκριθεί η σύσταση της Αναπτυξιακής Εταιρείας με επικεφαλής το δήμο Κορινθίων και ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως προβλέπεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, θα γίνει πολεοδόμηση της περιοχής και θα εκτελεστούν τα βασικά έργα υποδομής που σχετίζονται με την ύδρευση, την αποχέτευση, τον βιολογικό καθαρισμό και τη ρευματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου