Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας

Η Alpha Bank έχει κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του Hilton Aθηνών με σύμβουλο τη City.
Σε επενδυτικό πόλο για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων εξελίσσεται η Αθήνα και ειδικότερα η ευρύτερη περιοχή από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», άλλες τρεις μονάδες προστίθενται στα νέα ξενοδοχεία που πρόκειται να λειτουργήσουν στο κέντρο της πόλης έπειτα από τη μετασκευή υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για δύο κτίρια στην περιοχή της Πλάκας επί της οδού Ερμού και για ένα επί της οδού Μητροπόλεως στα οποία δόθηκε από τις αρμόδιες αρχές το «πράσινο φως» για τη χρήση τους ως ξενοδοχεία.

Η πρώτη άδεια χρήσης ξενοδοχείου δόθηκε σε υφιστάμενο κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Ερμού 121 και Αστιγγος ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Κοντάκου. Λίγα μέτρα πιο πάνω δόθηκε άδεια χρήσης ξενοδοχείου σε άλλο ένα συγκρότημα. Αφορά σε κτίριο επί της οδού Ερμού 95 ιδιοκτησίας του κ. Κωνσταντίνου Συνετού. Σε διπλανό κτίριο λειτουργεί το κατάστημα Κων. Α. Συνετός το οποίο έχει ως αντικείμενο την πώληση επίπλων. Η παρουσία του καταστήματος στην περιοχή της Ερμού χρονολογείται από το έτος 1910. Μία ανάσα από την πλατεία Μοναστηρακίου σε κτίριο επί των οδών Κηρυκείου 6 και Μητροπόλεως 65 δόθηκε και η τρίτη άδεια χρήσης ξενοδοχείου. Το κτιριακό συγκρότημα είναι ιδιοκτησίας των Αφών Αναγνωστοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι επί της οδού Μητροπόλεως 49 αναμένεται να λειτουργήσουν άλλες δύο ξενοδοχειακές μονάδες. Η πρώτη σε διατηρητέο κτίριο επί των οδών Μητροπόλεως 49 ιδιοκτησίας της εταιρείας Χυτήρογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία για τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας από τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη. Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη μετασκευή ενός ακόμη κτιριακού συγκροτήματος που στεγαζόταν παλαιότερα το υπουργείο Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως. Το κτίριο ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενοικιάσθηκε από την εταιρεία Αγία Δύναμις Α.Ε. στην οποία συμμετέχουν εταιρείες που εκμεταλλεύονται ξενοδοχεία του ομίλου Ηλέκτρα και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την ξενοδοχειακή μονάδα Athens Gate. Mε τη λειτουργία της νέας μονάδας, ο όμιλος Ηλέκτρα θα φθάσει σε αριθμό τα 3 ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα, για τη λειτουργία τουριστικού καταλύματος προορίζεται ένα ακόμη κτίριο στο κέντρο επί της οδού Ναυάρχου Νικοδήμου και Νίκης.

Νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν και στο Κολωνάκι. Το πρώτο επί της οδού Βαλαωρίτου 6 θα λειτουργήσει σε κτίριο ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία διεξήγαγε πρόσφατα διαγωνισμό για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του. To άλλο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Coco - Mat Hotels and Resorts Worldwide. Επιπλέον, ο όμιλος Υφαντή προγραμματίζει την υλοποίηση νέας ξενοδοχειακής επένδυσης στο κέντρο της Αθήνας σε ιδιόκτητο διατηρητέο κτίριο που λειτουργούσε το ιστορικό ξενοδοχείο Πίνδαρος. Μέσα στο 2016 αναμένεται να αποκτήσει ξανά ξενοδοχείο και η πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για κτίριο που στεγαζόταν παλιά το Fashion House Ηotel το οποίο εκμισθώθηκε από ελληνοαμερικανικό όμιλο και ήδη ανακατασκευάζεται προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων.

Σε αναμονή εξελίξεων βρίσκεται και ο τραπεζικός κλάδος όσον αφορά τα ξενοδοχειακά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα ευελπιστεί, αν δεν παρουσιασθούν άλλα εμπόδια, να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης μέσα στους πρώτους μήνες του 2016. Κρίσιμο ρόλο στη προώθηση της διαδικασίας θα έχει η έγκριση του νέου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου. Πάντως, σε επίπεδο επιχειρησιακής λειτουργίας το ξενοδοχειακό συγκρότημα δέχεται κανονικά κρατήσεις ανεξαρτήτως των όποιων εξελίξεων προκύψουν στο μέτωπο της αγοραπωλησίας του. Από την πλευρά της, η Alpha Bank έχει κινήσει τις διαδικασίες για την πώληση του Hilton Aθηνών με σύμβουλο τη City. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εκφράζεται ενδιαφέρον από ξένους ομίλους για την ξενοδοχειακή μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου