Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια πρωτιά για το Πολυτεχνείο Κρήτης σε διεθνή διαγωνισμό!


Η πρόταση του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Adaptive augmented visualization of spatial, temporal and spectral Earth Observation data upon dynamic mobile device views» έλαβε την 1η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού απεικόνισης χωρο-χρονικών δεδομένων NCMA, Copernicus Masters 2015, η οποία αφορά καινοτόμες μεθόδους χαρτογράφησης και σύνθεσης πληροφορίας.

Η πρόταση αναφέρεται στο πρωτότυπο σύστημα CybEarth, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης χωρο-χρονικών δορυφορικών εικόνων και δεδομένων από μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα, σε απεικονίσεις που λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο μέσω καμερών κινητών συσκευών (first person views). Η συγκεκριμένη λειτουργικότητα μπορεί να βοηθήσει πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς στο να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο φάσμα προβλημάτων της καθημερινότητας που εκτείνεται από την υπόδειξη προβλημάτων σε μία περιοχή έως την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την συμμετοχική και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. 

Τα μέλη της ομάδας του CybEarth που ανήκουν στην ερευνητική ομάδα SenseLab του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών είναι: ο Επ. Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος (Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης) και οι Α. Τριπολιτσιώτης, Σ. Κυρίτσης, Α. Πιτσιλαδής, Σ. Μπίκος, Ν. Πρόκας, Σ. Τσατσαρούνος και Δ. Χατζηπαράσχος. 

Η ανακοίνωση του νικητή και η επίσημη παράδοση του βραβείου, το οποίο θεσπίστηκε απ΄την «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε στην τελετή του διαγωνισμού Copernicus Masters 2015, που διοργανώθηκε τον περασμένο μήνα στο Βερολίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου