Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων πέρασαν 9.000 φίλοι του κρασιού



Πάνω από 9.000 φίλοι του κρασιού και του οινοτουρισμού πέρασαν τις Ανοιχτές Πόρτες των οινοποιείων στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου.

Τα οινοποιεία είχαν ετοιμαστεί κατάλληλα για το ανοιξιάτικο αυτό οινικό event ενώ τα περισσότερα είχαν προγραμματίσει πληθώρα εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα το κρασί, όπως κάθετες γευσιγνωσίες με ετικέτες δεκαετιών, εργαστήρια μαγειρικής, οινικά cocktails, safari wine adventure, κινηματογραφικά και μουσικά δρώμενα καθώς και πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Η εκδήλωση "Ανοιχτές Πόρτες" είναι η μεγαλύτερη οινοτουριστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη χώρα μας, από το 2005 στα επισκέψιμα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί πανελλαδικά με τη συμμετοχή όλων των ενώσεων οινοπαραγωγών και «δρόμων του κρασιού».

Στο πλαίσιο των Ανοιχτών Πορτών στους Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, κλήρωση δώρων που ανέδειξε 33 τυχερούς νικητές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα οινοποιεία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια πάνω από 100.000 φίλοι του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια δέχεται άνω των 8.000 επισκεπτών, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» λειτουργεί εδώ και 22 έτη:

- έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

- δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού 
Κρασιού.

Επιπλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον «Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό του κλάδου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις:

- «Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειελλαδικού αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

- «Ανοιχτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας

Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη: 33 επισκέψιμα οινοποιεία, 24 ξενώνες, 36 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων.

Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχει επίσης τα τελευταία δύο χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Για το 2015, η εκδήλωση έχει οριστεί για την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου