Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

6/6, Πάτρα: «Καινοτομία και Startups στην Υγεία: Από τη Θεωρία στην Πράξη»


Την πρωτότυπη εφαρμογή «Eye Type», με την οποία επιτρέπεται σε χρήστες να πληκτρολογούν στο κινητό τους ή στο tablet τους χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους,  τη δυνατότητα να διενεργεί κάποιος εξετάσεις σε μοριακό επίπεδο μέσω ενός iPhone και να προβλέπει σοβαρές ασθένειες (π.χ. διάφορα είδη καρκίνου) πριν καν εκδηλωθούν, την ανακάλυψη μιας σουίτας "εργαλείων" που διευκολύνουν τους ερευνητές βιολογίας στην εξαγωγή χρήσιμης γνώσης από μεγάλο όγκο πειραματικών δεδομένων καθώς και πολλά ακόμα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όσοι παρακολουθήσουν τη δίωρη εκδήλωση «Καινοτομία και Startups στην Υγεία: Από τη Θεωρία στην Πράξη» των ID-GC (Industry Disruptors - Game Changers) Πάτρας και του Σ.Τ.Ε.Δ.Ε. (Σύνδεσμος Τεχνολογικών Εταιρειών Δυτικής Ελλάδας) στο πλαίσιο του 3ου Forum Υγείας, το Σάββατο 06 Ιουνίου στη Πάτρα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τους ερευνητές και τα τοπικά startups που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, τις επιτυχίες τους αλλά και τις προκλήσεις που εκείνοι αντιμετωπίζουν. “Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι στην Πάτρα υπάρχει ένα αξιόλογο "οικοσύστημα" από startups που δραστηριοποιούνται τόσο στο χώρο της Τεχνολογίας όσο και της Υγείας, μέλη του οποίου έχουν δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές με αρκετά καλές προοπτικές. Η σύγκλιση των θετικών επιστημών με τις επιστήμες της υγείας είναι απλά το παρόν. Το μέλλον αφορά στην επιτάχυνση αυτής της σύγκλισης και στη δημιουργία περισσότερων επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα της υγείας.” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κανελλόπουλος, μέλος του Σ.Τ.Ε.Δ.Ε. και εκπρόσωπος της Ολλανδικής εταιρείας Software Improvement Group, ο οποίος, κατά την εισήγησή του, θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία συγκλίνει με τις επιστήμες υγείας δημιουργώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι διακεκριμένοι νέοι επιχειρηματίες και ερευνητές της Πάτρας, όπως ο Βασίλης Καπογιαννόπουλος, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας PROSVASIS, η οποία αναπτύσσει μία online διαδικτυακή πλατφόρμα οργανωμένου δικτύου προσβασιμότητας για ΑμεΑ και ατόμων που χρήζουν κυρίως ιατρικής αποθεραπείας, ο Κωνσταντίνος Θεοφιλάτος, Technical Sales Manager της εταιρείας InSyBio - Intelligent Systems Biology, η εργάζεται πάνω σε τεχνικές εξαγωγής χρήσιμης γνώσης από μεγάλο όγκο πειραματικών δεδομένων, ο υποψήφιος διδάκτορας στο Εργαστήριο Ενσύρματης Τηλεπικοινωνίας, τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών και δημιουργός της εφαρμογής “EyeType” , με την οποία δίνεται η δυνατότητα σύνταξης κειμένου μόνο με το βλέμμα, μέσω της παρακολούθησης και καταγραφής της κίνησης των ματιών, Ευάγγελος Σκόδρας και πολλοί άλλοι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 08:00 π. μ. στο ξενοδοχείο "Αστήρ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου