Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος στην πλατεία Συντάγματος


Στην πλατεία Συντάγματος θα φιλοξενείται από το Σάββατο 28 Μαρτίου έως τη Δευτέρα 6 Απριλίου, η περιοδεύουσα έκθεση της Ε.Ε. για το διάστημα.

Η έκθεση αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι διαστημικές δραστηριότητες και εφαρμογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. Περισσότερες από 30.000 εφαρμογές που βασίζονται σε διαστημικές τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των μεταφορών, στην αύξηση της αποδοτικότητας στη γεωργία και την αλιεία, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ασφάλειας.

Μετά την επιτυχή επίσκεψη σε 23 ευρωπαϊκές πόλεις, η έκθεση θα εγκατασταθεί τώρα στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, επισκέπτες όλων των ηλικιών θα μπορούν να δουν, να αγγίξουν και να περιεργαστούν τη μεγάλη ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών που προσφέρει η διαστημική βιομηχανία. Με μοναδικές διαδραστικές, εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές παρουσιάσεις η έκθεση θα αναδείξει τα πολλά οφέλη που προκύπτουν όταν επενδύουμε στο διάστημα.

Η είσοδος στην ευρωπαϊκή έκθεση διαστήματος είναι ελεύθερη για το κοινό και όλο το ενημερωτικό υλικό θα διατίθεται σε πολλές γλώσσες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου