Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

ΗΠΑ: Το πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού σε κάνει πλούσιο!Επιπλέον σεμινάρια μηχανολογίας μηχανικής επιλέγουν να παρακολουθήσουν πολλοί φοιτητές που έχουν βάλει στόχο να γεμίσουν τα πορτοφόλια τους και να κερδίσουν μια θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου…

Περισσότερο από το 22% των πιο εύπορων επιχειρηματιών του κόσμου έχουν πτυχίο μηχανολόγου, σύμφωνα με την Telegraph. Οι σπουδές σχετικά με τα επιχειρηματικά έχουν βοηθήσει περίπου το 12% των πλουσίων να συσσωρεύσουν τα κέρδη τους, την ώρα που γύρω στο 9% αυτών έβγαλαν μια σχολή σχετική με τις τέχνες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός αν σκεφτεί κανείς πως από αυτούς που πήραν πτυχίο σχετικό με τα οικονομικά, λιγότεροι κατάφεραν να πλουτίσουν. 


Σε ποσοστό 4% αντιστοιχούν εκείνοι που ασχολήθηκαν με τη φυσική και τα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο. Οι απόφοιτοι τμημάτων Μηχανολογίας είναι επίσης πλουσιότεροι από τους ήδη εύπορους συνομηλίκους τους, με μέσο όρο πλούτου 25,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια αντιστοιχεί ο πλούτος εκείνων που δεν έχουν κάποιο πτυχίο, ενώ σε 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνων που έχουν σπουδάσει οικονομικά

Οι γυναίκες που αρίστευσαν στη σχολή της Μηχανολογίας είχαν περισσότερες πιθανότητες να κερδίζουν 4.500 λίρες επιπλέον το χρόνο, με βάση τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Οι γυναίκες που έχουν πτυχίο μαθηματικών ή φυσικής από την άλλη, συνήθως στην πορεία της καριέρας τους, παρατηρούν το μισθό τους να αυξάνεται κατά το 1/3. 


Ο ειδικός σε θέματα επιχειρηματικότητας, Amy Catlow, εξήγησε πως μέσω των στοιχείων αυτών, μπορούμε να βγάλουμε νέα συμπεράσματα σχετικά με την αξία του πτυχίου στις μέρες μας, προκειμένου να έχουμε μια ακμάζουσα οικονομία και να ενθαρρύνουμε νέες ειδικότητες να αναπτυχθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου