Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Γαστρονομικές εκδηλώσεις για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Ιταλία


Δράσεις για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού στην Ιταλία, πραγματοποίησε το τοπικό γραφείο του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα για δεύτερη συνεχή χρονιά το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας σε συνεργασία με τον διεθνή τουριστικό πράκτορα Eden Viaggi και την ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Aldemar, διοργάνωσε γαστρονομικό "ταξίδι" με τον τίτλο Sympossio, σε έξι πόλεις (Μιλάνο, Μπολόνια, Πέζαρο, Ρώμη, Φλωρεντία και Τορίνο). Το Sympossio, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, καθώς φέτος πραγματοποιείται για 6η χρονιά σε ευρωπαϊκές πόλεις, στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2015.

Στις γαστρονομικές βραδιές, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου ΕΟΤ στην Ιταλία, συμμετείχαν Ιταλοί μπλόγκερ, οι οποίο "ταξίδευσαν" με τις γεύσεις της χώρας μας. Οι βραδιές εφέτος είχαν άρωμα από τις «Τέσσερις Εποχές», του χρόνου όπως τονίστηκε. Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων και οι δημοσιογράφοι τουριστικού ρεπορτάζ, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων σεφ των Aldemar Hotels, μαγείρεψαν σε σχολές μαγειρικής τέσσερα διαφορετικά πιάτα, καθένα από τα οποία αντιπροσώπευε μία εποχή του χρόνου. «Με τον τρόπο αυτό, παρουσιάζεται στην Ιταλία η ελληνική γαστρονομία ως τουριστικό προϊόν» δηλώνει η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας» Κυριακή Μπουλασίδου.

«Το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας προωθεί την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε όλη την ιταλική επικράτεια, ακόμα και στις μικρότερες πόλεις, διατηρεί τις ήδη καλές σχέσεις που έχει με τους τουριστικούς πράκτορες, ενώ, συγχρόνως, δημιουργεί επαφές με νέα τουριστικά γραφεία για περαιτέρω συνεργίες στο μέλλον» ανάφερε η υπεύθυνη του γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου