Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

12-13 Μαρτίου, Αθήνα: Συνάντηση όλων των επαγγελματιών συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης


Σημείο συνάντησης όλων των επαγγελματιών από τον χώρο των συνεδρίων και εκδηλώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Μαρτίου, η Αθήνα.

Αφορμή, η διοργάνωση εκδήλωσης από το Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων- HAPCO με θέμα «HAPCO/ EFAPCO Think FORUM» στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η επετειακή γενική συνέλευση μελών της EFAPCO (European Federation of the Associations of Professional Congress Organisers), που επιστρέφει και πάλι στην ελληνική πρωτεύουσα έπειτα από 10 χρόνια.

Η διήμερη εκδήλωση, που φέρει καθ' όλη τη διάρκεια της διαδραστικό χαρακτήρα επικοινωνίας, καλύπτει θέματα που απασχολούν καθημερινά κάθε επαγγελματία της αγοράς, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι κύριες θεματικές ενότητες:

Πέμπτη, 12 Μαρτίου (HAPCO)

- Ιατρικός Συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα: Κοινή στρατηγική ή παράλληλοι δρόμοι;

- Ελληνικό MICE: Κοιτάζοντας στο μέλλον.

- Εξελίξεις της τεχνολογίας στην υπηρεσία συνεδρίων και εκδηλώσεων.

- Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου (EFAPCO)

- The Institute of Event Management. The UK Model in a European Landscape.

- EFAPCO's Education Research Programme: Economic Impact and Employment Development of the European Meetings Sector.

- Lobbying Europe- analysis of EFAPCO's progress in securing greater professional, economic, scientific, medical, cultural and social recognition for the Events Management sector.

- Transparency in the Medical Meetings sector. Best practices in implementing the EFPIA Transparency Code.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να τεθούν οι απαραίτητες βάσεις, αποτυπώνοντας προβλήματα και αναζητώντας λύσεις, που θα οδηγήσουν σε μια εθνική συμμαχία για την ανάπτυξη του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή, απαραίτητη κρίνεται όχι μόνο η συσπείρωση όλων των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και η αρωγή κυβέρνησης και Πολιτείας, καθώς με απτές ενέργειες τους αμφότεροι μπορούν να συνδράμουν στην ανέλιξη της Ελλάδας στις πρώτες θέσεις κατάταξης των δημοφιλέστερων συνεδριακά χωρών.Πηγή: ΑΠΕ, από ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου