Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αυτές είναι οι 100 δημοφιλέστερες εταιρείες για να εργαστείς

Σε ποιες εταιρείες πρέπει να απευθυνθείς για δουλειά, σύμφωνα με το Linkedin.

Πρόσφατα το Linkedin δημοσίευσε τη λίστα με τις εκατό πιο δημοφιλείς εταιρείες για να δουλέψει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάση την λίστα αυτή, οι δέκα πρώτες από τις εταιρείες αυτές είναι οι εξής:

1. Google
2. Apple
3. Unilever
4. Microsoft
5. Facebook
6. Amazon
7. Procter & Gamble
8. General Electric
9. Nestle
10. PepsiCo

Όπως παρατηρείς, οι τέσσερις εταιρείες μέσα στις πέντε πρώτες δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας -εξάλλου, ονόματα όπως η Google, η Apple, η Microsoft και το Facebook μάλλον δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις- ενώ το Twitter «προσγειώθηκε» μόλις στην εικοστή τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Αν, μάλιστα, ψάχνεις για τους λόγους της δημοφιλίας των συγκεκριμένων εταιρειών, αυτοί εντοπίζονται στην «παραδοσιακά» χαλαρή ατμόσφαιρα που επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον τους, στα μπόνους και στις έξτρα παροχές προς τους εργαζομένους, στις μεγάλες ευκαιρίες για επαγγελματική ανέλιξη καθώς επίσης και στους υψηλότατους μισθούς που προσφέρουν.

Σύμφωνα με το Bussiness Insider, η εν λόγω λίστα του LinkedIn χρησιμοποίησε ως κριτήριο για την τελική κατάταξη των εταιρειών tη συχνότητα αναζήτησης των προφίλ των εργαζομένων στην εκάστοτε εταιρεία από τους χρήστες αλλά και το πόσοι από τους χρήστες έκαναν follow στις σελίδες των εταιρειών αυτών. Όπως το θέτουν οι άνθρωποι του LinkedIn, «οι χρήστες μας κάνουν σχεδόν αποκλειστικά follow στις σελίδες των εταιρειών και των εργοδοτών για τους οποίους θέλουν να εργαστούν». Τόσο απλά...

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι στη σχετική λίστα, μαζί με τους παραπάνω κολοσσούς, κατάφεραν να βρεθούν κι εταιρείες οι οποίες, αν και διαθέτουν προς το παρόν πολύ μικρότερο κύκλο εργασιών, εν τούτοις έχουν ένα αναγνωρίσιμο brand name ή / και μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης -ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε την Uber, τοSpotify, την Netflix, την AirBnB και το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates.

Επιπλέον, με βάση τον αριθμό των εταιρειών που εκπροσωπούνται σε αυτή, η λίστα αυτή του LinkedIn κατέταξε και τις πιο δημοφιλείς κλάδους επιχειρηματικότητας («βιομηχανίες»), οι οποίοι είναι οι εξής:

1. Ενέργεια και εξόρυξη πετρελαίου.
2. Διαδίκτυο
3. Ψυχαγωγία
4. Σύμβουλοι διαχείρισης (management)
5. Ανάπτυξης νέου λογισμικού (software).

Τέλος, η λίστα παρουσιάζει και τις μεγαλουπόλεις στις οποίες εδράζονται οι πιο δημοφιλείς εργοδότες. Οι τρεις πρώτες είναι:

1. Σαν Φρανσίσκο
2. Νέα Υόρκη
3. Λονδίνο

Το ηθικό δίδαγμα: Αν θέλεις να ελπίζεις σε γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη σε έναν κλάδο που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη αλλά και αν θέλεις να ελπίζεις ότι θα βγάλεις σχετικά γρήγορα κανά φράγκο, ξεκίνα να μαθαίνεις κώδικα. Χθες...

Για την πλήρη λίστα με τους 100 πιο δημοφιλείς εργοδότες, κλίκαρε εδώ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου