Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αυτές είναι οι Ελληνίδες – εκπρόσωποι του παγκόσμιου επιχειρείν

Δυναμικές, ισχυρές, με σημαντική επιρροή και οικονομική επιφάνεια, σημειώνουν επιτυχίες η καθεμία στον τομέα της και εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

ΕΛΕΝΑ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΟΥ
Πρόεδρος της Ikos Asset Management LTD, Μεγάλη Βρετανία

Σταθερά στις λίστες με τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο των hedge funds, έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός, έχει MSc in Technology and Development από το Imperial College του Λονδίνου και ΜΒΑ από το Cranfield University. Εξαιρετικά επιτυχημένη, η εταιρεία της διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους ενός δισ. ευρώ.


Ιδρύτρια της Nasty Gal, ΗΠΑ

Αγοράζοντας ρούχα από δεύτερο χέρι, έφτιαξε μέσα σε επτά χρόνια ένα από τα πιο επιτυχημένα e-shops στον κόσμο και μια εταιρεία αξίας 240 εκατ. δολαρίων. Ελληνοϊταλίδα, εντελώς αυτοδίδακτη στις επιχειρήσεις, κατάφερε, όντας ήδη επιτυχημένη να προσελκύσει επενδυτές της Index Ventures. Φέτος συμπεριλήφθηκε στη λίστα 40 under 40 του αμερικανικού FORTUNE, με τους νέους επιχειρηματίες που διακρίνονται παγκοσμίως.


ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΓΚΡΙΝ ΓΙΟΒΑΝΟΥΔΗ

Διευθύνουσα σύμβουλος της ENCOS GmbH, Γερμανία

Η μάνατζερ της χρονιάς στη Γερμανία γεννήθηκε στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου. Η εταιρεία της προσφέρει engineering procurement and construction management για πετρελαϊκές μονάδες, μονάδες φυσικού αερίου και χημικες βιομηχανίες σε Ευρώπη, αραβικές χώρες και Κίνα.


ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ (O’ REILLY)
Ιδιοκτήτρια εκτροφείων αλόγων αγώνων /ναυτιλία, Ιρλανδία

Με προσωπική περιουσία, πάνω από ένα δισ. ευρώ και με διασυνδέσεις σε υψηλότατο επίπεδο στο διεθνές επιχειρηματικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό jet set, συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας στη ναυτιλία και διευθύνει ένα από τα σημαντικότερα εκτροφεία αλόγων, τα οποία συμμετέχουν στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου.


ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΟΥΤΗ

Αντιπρόεδρος της Biogen, ΗΠΑ

Πρώην Chief Information Officer στην Dell και για χρόνια μία από τις ισχυρότερες γυναίκες στον χώρο της τεχνολογίας, μεγάλωσε στις ΗΠΑ. Κατείχε υψηλές θέσεις στην General Motors και τη Ford. Από τον περασμένο Αύγουστο ανέλαβε εκτελεστική αντιπρόεδρος, υπεύθυνη για θέματα technology and business solutions στην Biogen, σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες βιοτεχνολογίας στον κόσμο.


ΑΝΤΙ ΛΟΥΔΙΑΔΗ

Διευθύνουσα Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Rothesay Life, Mεγάλη Βρετανία

Στα αποτελέσματα της τελευταίας χρονιάς τα ακαθάριστα έσοδα των ασφαλίστρων της εταιρείας έφτασαν τα δύο δισ. ευρώ, με τη Rothesay, υπό την καθοδήγηση της Ελληνίδας μάνατζερ, να είναι ο μεγαλύτερος specialist insurer στον χώρο του risk transfer, έχοντας συμβόλαια αξίας πάνω από 15 δισ. ευρώ. Έγινε γνωστή από τη μακρά θητεία της στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.


ΚΟΡΙΝΑ ΜΕΤΖΕΛOΠΟΥΛΟΥ

Ιδιοκτήτρια των ChAteau Margaux, Γαλλία

Η γυναίκα που «ανέστησε» το θρυλικό οινοποιείο, που λειτουργεί από τον 16ο αιώνα και το έφερε ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, με την περιουσία της να υπολογίζεται σε 600 εκατ. ευρώ και τον φημισμένο αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ να σχεδιάζει αυτόν τον καιρό τα νέα κελάρια και έναν χώρο έκθεσης των ακριβότερων vintage της ιστορικής κάβας.


ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Πρόεδρος της Atlantic Bank, Νέα Υόρκη

Με σπουδές και καριέρα στον τραπεζικό κλάδο στην Αθήνα και από το 1990 στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ανέλαβε διευθύντρια του ομίλου της Atlantic Bank το 2001 και από τον περασμένο Σεπτέμβριο πρόεδρος. Είναι επίσης πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ενεργό μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥ

Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc, Μονακό

Και το 2014 συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες γυναίκες στη ναυτιλία παγκοσμίως και στις 25 ισχυρότερες ανεξαρτήτως κλάδου, εκτός ΗΠΑ. Πρόσφατα η Navios Maritime Midstream Partners L.P., θυγατρική της Navios Acquisition, εισήγαγε τις μετοχές της στην αγορά του ΝYSE και έγινε η τέταρτη εισηγμένη εταιρεία της.


AΡΙΑΝΝΑ ΧΑΦΙΝΓΚΤΟΝ

Πρόεδρος του Huffington Post Media Group, ΗΠΑ

Από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στα μίντια και ψηλά στις λίστες με τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, η Αριάννα Στασινοπούλου έφερε φέτος το εγχείρημα της Huffington Post στην Ελλάδα. Ένα δημοσιογραφικό project που άρχισε το 2005 και πουλήθηκε το 2011 στην AOL για 315 εκατ. δολάρια, με την ίδια να παραμένει επικεφαλής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου