Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

10/12, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εκδήλωση με θέμα: "Θέλω να γίνω επιχειρηματίας. Μπορώ;"

Έλα να μάθεις για την επιχειρηματικότητα σήμερα και να ανακαλύψεις τις δικές σου επιχειρηματικές δεξιότητες σε ένα μοναδικό συμμετοχικό εργαστήριο!

Αναρωτήθηκες ποτέ αν μπορείς να γίνεις και εσύ επιχειρηματίας; Τι είναι επιχειρηματικότητα και ποιες δεξιότητες χρειάζεται; Τι μπορεί να σου προσφέρει το Πανεπιστήμιο;

Με στόχο να δοθούν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η Ελληνική Ένωση Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.) με την υποστήριξη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Θέλω να γίνω Επιχειρηματίας! Μπορώ; Πανεπιστήμιο και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Η εκδήλωση είναι πρωτότυπη καθώς χωρίζεται σε δύο μέρη, που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση και την εμπειρία με το παιχνίδι, προκειμένου οι φοιτητές να ανακαλύψουν τις δικές τους δεξιότητες.

Στο πρώτο μέρος οι φοιτητές θα ακούσουν τέσσερις διαφορετικές εισηγήσεις σχετικά με την έννοια της επιχειρηματικότητας, το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα σήμερα και τον ρόλο του Πανεπιστημίου, καθώς και μελέτες περιπτώσεων. Στο δεύτερο μέρος θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα συμμετοχικό εργαστήριο με τίτλο «Ελάτε να ανακαλύψουμε τις επιχειρηματικές δεξιότητες που κρύβουμε μέσα μας». Παιχνίδια, ρόλοι, επιχειρηματικές δεξιότητες, ομαδικές δραστηριότητες, προβληματισμοί και εμπειρίες συνθέτουν το περιεχόμενο του εργαστηρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα (.doc).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 από τις 12:00 έως τις 16:00 (ώρα προσέλευσης 11:30) στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου (1 ος όροφος).

Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

H εκδήλωση αποτελεί δράση του έργου που υλοποιεί η ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π., με τίτλο «Ανάδειξη της Οπτικής του Φύλου και Καταπολέμηση των Έμφυλων Διακρίσεων στα ΑΕΙ» στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. (ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ)» (Α’ και Β’ Κύκλος) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007-2013»» με δικαιούχο την «Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ)»

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Μακεδονίας λειτουργεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», (ΕΣΠΑ 2007 - 2013) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου