Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Αυστραλία: το φιλί της ζωής στην εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία από Έλληνα ομογενή

Ένας Έλληνας της Αυστραλίας ίσως δώσει «το φιλί της ζωής» στην αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας. Έως το 2017 αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει την Αυστραλία οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Holden και Toyota καθώς μεταφέρουν την παραγωγή αυτοκινήτων σε ασιατικές χώρες.

Σύντομα, όμως, αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή εντός της Αυστραλίας του σπορ αυτοκινήτου JOSS supercar που σχεδίασε ο Μελβουρνιώτης, Matthew Thomas, ο οποίος στο παρελθόν έχει σχεδιάσει αυτοκίνητα για τις εταιρίες ΒΜW, Ford, Aston Martin, Rolls Royce κ.α. 
Κι αυτό χάρη σε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του 39χρονου ομογενή Άλεξ Χατζημιχαήλ.
Ο όμιλος των εταιριών του κ. Χατζημιχαήλ -που κατάγεται από την Κω-, ειδικεύεται σε εταιρίες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων και έχει εταιρίες στην Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Βρετανία. 

Η αγορά ενός σπορ αυτοκινήτου JOSS supercar ενδέχεται να κυμανθεί από 700.000 δολάρια έως ένα εκατομμύριο δολάρια αλλά αυτό δεν τρομάζει τον ομογενή επιχειρηματία. 

«Πάντα ήθελα να έχω μια εταιρία που θα ανταγωνιζόταν την Maserati και την Ferrari» δήλωσε ο κ., Χατζημιχαήλ, ο οποίος γεννήθηκε στο κέντρο της Αυστραλίας, στο Alice Springs όπου εξακολουθεί να δραστηριοποιείται επαγγελματικά. 

Τον Όμιλό του, Hatzimihail Group, ίδρυσε το πατέρα του Γιώργος, ο οποίος παραμένει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο οποίος έφτασε στην Αυστραλία «άφραγκος νέος από την Κω» αλλά με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κολοσσό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου