Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”: Εβδομάδα μουσικής, χορού, κινηματογράφου και αρχιτεκτονικής


Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται για μία ακόμη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για την εβδομάδα 26 με 30 Νοεμβρίου περιλαμβάνουν:

- Πολυαισθητικό εργαστήριο για ενήλικα άτομα με ή χωρίς προβλήματα όρασης

Κλίμακες - 26.11.14, Ώρα: 16.30

Πολυαισθητικό εργαστήριο για ενήλικες με ή χωρίς προβλήματα όρασης, στο οποίο οι συμμετέχοντες μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην έννοια της κλίμακας και του τρόπου με τον οποίο αυτή χρησιμοποιείται στη μουσική, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, θα κληθούν να συνθέσουν τις δικές τους εκφραστικές κλίμακες.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.

Τεχνικό σεμινάριο για το ευρύ κοινό και επαγγελματίες

ΚΠΙΣΝ: Από τον σχεδιασμό στην κατασκευή – 28.11.2014 Ώρα: 18.00

Η παρουσίαση διαρθρώνεται σε δύο διακριτά μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα γίνει μια σύντομη αναφορά στη φάση της μελέτης και στις βασικές αρχές του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του έργου.

Στο δεύτερο μέρος θα σκιαγραφηθεί η διαδικασία μετάβασης από την φάση της μελέτης στην φάση της κατασκευής καθώς και ο συνεχής διάλογος μεταξύ της μελέτης σχεδιασμού και του υπό υλοποίηση έργου.

Μέσω παραδειγμάτων τμημάτων του έργου του ΚΠΙΣΝ που ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή, θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες και μέθοδοι εξασφάλισης της τήρησης της αρχιτεκτονικής πρόθεσης κατά την εφαρμογή της μελέτης. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα εξεταστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις εξέλιξης ή/και διαφοροποίησης από τη αρχική μελέτη ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών στοιχείων

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά και τα αγγλικά (δεν θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση).


Εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους και ενήλικες

Εργαστήριο παραγωγής πειραματικών ταινιών: editing & post production – 29.11.2014, Ώρα: 11:00

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία παραγωγής μίας ταινίας μικρού μήκους χαμηλού προϋπολογισμού. Τρίτη ενότητα του εργαστηρίου η διαδικασία editing και post production.

Για έφηβους και ενήλικες.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.


Διάλεξη – Επίδειξη χορού για παιδιά

Ιστορίες μπαλέτου – 30.11.2014, Ώρα: 11:30

Η διάλεξη/επίδειξη επιδιώκει να παρουσιάσει, να περιγράψει και να εξοικειώσει τα παιδιά με το χορό και την εκπαίδευσή του. Με μια εισαγωγή σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας του χορού, με αναφορές στις ιδιαιτερότητες, τα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της χορευτικής εκπαίδευσης και με τη ζωντανή παρουσίαση μικρών σπουδών - ασκήσεων από σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η εκδήλωση αυτή γίνεται ένα κάλεσμα γνωριμίας με τον καλλιτέχνη του χορού του 21ου αιώνα και τον κόσμο του.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή.


Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία “Τσέπης” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 30.11.2014 Ώρα: 18:00

Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου η Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και ο Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες από όπερες των Πουτσίνι, Ροσσίνι, Γκουνό και Ντονιτσέττι. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Για τις προεγγραφές στις εκδηλώσεις, και τυχόν άλλες διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 – 87.78.396 – 8.

Όλο το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου(shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού - Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου