Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Απονεμήθηκαν τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2014


Τα επιχειρηματικά βραβεία Κούρος 2014 απονεμήθηκαν για 20η φορά το βράδυ της Πέμπτης σε επιχειρηματίες της νέας γενιάς με εξέχουσα πορεία, υψηλές επιδόσεις και προοπτικές.

Το βραβείο «Ανάπτυξη και Καινοτομίας» απονεμήθηκε στον Βύρωνα Βασιλειάδη, πρόεδρο του ομίλου εταιρειών Antipollution-Green. Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του απέδωσε εύσημα στου επιχειρηματίες στάθηκαν όρθιοι κατά τη διάρκεια της κρίσης. Επίσης αναφέρθηκε στην κατάθεση του προϋπολογισμού που θα γίνει την Παρασκευή και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή με πλειοψηφία. 

Το βραβείο « Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό στίβο» απονεμήθηκε στον Στέλιο Βυτόγιαννη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΣΤΗΡ - ΑΦΟΙ ΒΥΤΟΓΙΑΝΝΗ. Το βραβείο απένειμε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει ποτέ άλλη κυβέρνηση στη χώρα και όπως είπε έπειτα από αρκετά χρόνια κρίσης η ανάπτυξη ήρθε στην Ελλάδα. «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη πολιτική στιγμή. Τις όποιες δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και θα πάμε στο 2015 με νέους όρους. Οι οιωνοί είναι θετικοί» ανέφερε ο υπουργός. 

Το βραβείο «Κοινωνικής Υπευθυνότητας και Προσφοράς» απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το βραβείο απένειμαν στον διοικητικό διευθυντή του ιδρύματος, Ιωάννη Ζερβάκη, οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Βρούτσης και Ευριπίδης. 

Επιπλέον, απονεμήθηκαν δύο ακόμη βραβεία που έχουν θεσμοθετηθεί από το 2008. Ειδικότερα, το βραβείο Green Dreams-Πράσινη Επιχειρηματικότητα απονεμήθηκε στον Δρ Κυριάκο Λουφάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ. Την απονομή του βραβείου Green Dreams πραγματοποίησε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σπύρος Παπασπύρου. 

Για 7η συνεχή χρονιά απονεμήθηκε και το βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Νέο Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς 2014. Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, απονεμήθηκε από τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου στην εταιρεία Ancient Greek Sandals-Νικόλαος Μίνογλου & Χριστίνα Μαρτίνη. Η εταιρεία, με έδρα τα Οινόφυτα, δημιουργεί υψηλής ποιότητας δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες. 

Σημειώνεται ότι οι βραβευθέντες των βραβείων ΚΟΥΡΟΣ αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της KPMG. 

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Ευριπίδης ο οποίος τόνισε πως «έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, η ελληνική οικονομία μας έδωσε τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα ανάπτυξης». 

Δεν έχει θέση η απαισιοδοξία, ούτε και η επανάπαυση πρόσθεσε και υπογράμμισε πως «η βιωσιμότητα της έστω και μικρής αυτής ανάπτυξης απαιτεί ταχύτατη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου και σημαντική αύξηση της απασχόλησης». 

Ο κ. Ευριπίδης εξέφρασε την πεποίθηση πως ως χώρα έχουμε δυνατά σημεία που μπορούν να μετατραπούν σε ποιοτικό εξαγώγιμο εθνικό προϊόν. 

«Διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό με εξαιρετική κατάρτιση και ταλέντα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Χρειαζόμαστε όμως ένα σύγχρονο, απλό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων» είπε. 

Ο ίδιος κατέληξε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «συναίνεση και συνεργασία όλων μας για ένα όραμα της Ελλάδας που θέλουμε να αφήσουμε στην επόμενη γενιά». 

Πηγή: ΑΜΠΕ, από naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου