Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Στα αμερικάνικα super market 5.000 τόνοι κρητικό λάδι


Το κρητικό λάδι μπαίνει δυναμικά στα ράφια των αμερικανικών πολυκαταστημάτων μετά την υπογραφή συμφωνίας της Κρητικής εταιρίας Μποτζάκης (Creta Oil) και της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας εισαγωγών στον κόσμο της Costco.

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγωγή έως και 400 τόνων παρθένου κρητικού ελαιολάδου το μήνα ή περίπου 5.000 τόνων το χρόνο.

Η Creta Oil είναι μια επιχείρηση παραγωγής και συσκευασίας ελαιολάδου η οποία έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα διαθέτοντας στην αγορά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά και βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο. Στόχος της εταιρίας είναι η παρουσία στην υψηλή αγορά ελαιολάδου και είναι χαρακτηριστικό ότι το προϊόν της ΠΟΠ Πεζά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει τοποθετηθεί στα περίφημα καταστήματα Fortnum & Mason του Λονδίνου από τον Νοέμβριο του 2013.

Η Costco από την πλευρά της είναι που ανήκει στη μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων στις ΗΠΑ κάνει το πρώτο βήμα στην ελληνική αγορά καθώς στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2012 είχε εκφράσει στους New York Times τη δυσφορία της για την έλλειψη οργάνωσης και εύρεσης αξιόπιστων εταίρων στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δυνατότητες εξαγωγής προϊόντων υψηλής ποιότητας. Εκπρόσωπος της Costco ως διανομέας είναι ο κ. Τάσος Χρονόπουλος ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία με τον εκπρόσωπο της Κρητικής εταιρίας κ. Γιάννη Μποτζάκη. Ο ίδιος φαίνεται να ενδιαφέρεται και για άλλα προϊόντα της Κρήτης όπως το μέλι , τα βότανα και το κρασί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου