Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ντουμπάϊ: Έρχεται το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο

Είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο που κατασκευάζεται σήμερα στον κόσμο. Το Mall of the World, είναι η νέα μεγάλη επένδυση που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι. To Mall of the World θα καλύπτει μια έκταση 743 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 5,4 δις ευρώ.

Οι εργασίες κατασκευής του εμπορικού κέντρου ξεκίνησαν τον Ιούλιο, ενώ πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στον κόσμο.

Ουσιαστικά πρόκειται για «μια πόλη μέσα σε μια πόλη». Το Mall of the World θα είναι μεγαλύτερο ακόμη και από το «Emaar Dubai Mall», που είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα εμπορικό κέντρο στον κόσμο.

Ολο το κέντρο θα καλύπτεται από ένα γυάλινο θόλο που θα είναι ανοιχτὀ κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Στο εμπορικό κέντρο θα υπάρχουν 100 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 20.000 κλινών, κέντρα spa, ιαματικού τουρισμού, ενώ θα διαθέτει και τεράστιους χώρους στάθμευσης 50.000 αυτοκινήτων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι της υγείας -ομορφιάς, όπου θα καλύπτει μια συνολική έκταση 3.000.000 τετραγωνικά. Στους χώρους αυτούς θα προσφέρονται στους επισκέπτες ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, εξειδικευμένες χειρουργικές επεμβάσεις και θεραπείες ομορφιάς, εγκαταστάσεις ευεξίας και high-end επιλογές φιλοξενίας.

Μόλις ολοκληρωθεί, η πόλη αναμένεται να γίνει ένας από τους πιο must προορισμούς για όλο το χρόνο, καλωσορίζοντας περίπου 180 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Δειτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου