Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο εργοστάσιο μεταποίησης υπερτροφών στην Ελλάδα


Το πρώτο εργοστάσιο μεταποίησης υπερτροφών στην Ελλάδα είναι γεγονός. Τα εγκαίνια της μονάδας του αγροτικού συνεταιρισμού παραγωγής και εμπορίας υπερτροφών «Εύκαρπον» στη Ματαράγκα Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11 Οκτωβρίου (στις 12 το μεσημέρι), σηματοδοτώντας την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου που τέθηκε προ διετίας.

Οι μεταποιητικές εγκαταστάσεις του «Εύκαρπον» είναι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας την «πράσινη» ενέργεια και εξασφαλίζοντας την ανακύκλωση.

Ο συνεταιρισμός «Εύκαρπον» αριθμεί σήμερα 115 μέλη – παραγωγούς, με 600 περίπου στρέμματα καλλιεργειών υπερτροφών (γκότζι μπέρι, αρώνια, ιπποφαές και μύρτιλλο).

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο ξενοδοχείο «Thessalikon Grand» στην Καρδίτσα, για τον στρατηγικό σχεδιασμό τριετίας του αγροτικού συνεταιρισμού «Εύκαρπον».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα αναφερθούν στις προοπτικές ανάπτυξης της παραγωγής υπερτροφών στην Ελλάδα, παράγοντες της αγοράς και στελέχη του συνεταιρισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου