Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Λίστα FORBES: Οι 10 χώρες με το φιλικότερο περιβάλλον για επιχειρήσεις

Άραγε υπάρχει ένα μέρος στον κόσμο που να αποτελεί επιχειρηματικό παράδεισο; Στην εποχή που ζούμε μάλλον δύσκολο...αλλά τα στατιστικά πάντα βοηθούν στο να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για το που θα ξεκινήσουμε ή θα επεκτείνουμε την επιχείρησή μας.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τις 10 καλύτερες χώρες για επιχειρήσεις από την χαμηλότερη στην υψηλότερη, βασιζόμενη στην λίστα του Forbes.

Το Forbes κατατάσσει τις χώρες ανάλογα την επιχειρηματική φιλικότητα του κάθε έθνους, σύμφωνα με έντεκα παράγοντες: τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, την καινοτομία, την προστασία των επενδυτών, την προσωπική ελευθερία, το εμπόριο και τη νομισματική ελευθερία, τη γραφειοκρατία, τους φόρους, την τεχνολογία, τη διαφθορά και την απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Η Γουινέα, η Μιανμάρ, το Τσαντ, η Αγκόλα και η Ζιμπάμπουε είναι στο άλλο άκρο της κλίμακας, καθώς θεωρούνται οι χειρότερες χώρες για επιχειρήσεις. Παραδόξως, οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πολύ χαμηλή θέση, στην 51η, διότι οι εκ του νόμου συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων εκεί, είναι οι υψηλότεροι στον κόσμο, μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών.

10. Ολλανδία


9.Καναδάς


8. Νορβηγία


7. Σιγκαπούρη


6. Φιλανδία


5. Σουηδία


4. Δανία


3. Χονγκ Κονγκ


2. Νέα Ζηλανδία


1. Ιρλανδία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου