Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού διοργανώνεται φέτος στην Αυστρία


Το 5ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτουρισμού (μια διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια) θα λάβει χώρα φέτος στην Αυστρία από τις 5 έως τις 8 Οκτωβρίου 2014.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού EuroGites σε συνεργασία με την οργάνωση Αγροτουρισμού της Αυστρίας Austrian Farm Holidays στην τοποθεσία Alpbach/Tirol στις Αυστριακές Άλπεις. Από την μεριά της Ελλάδας συμμετέχει και το Δίκτυο Guest Inn (ενεργό μέλος της Eurogites από το 2004). 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου με θέμα “Το Μέλλον του Αγροτουρισμού” καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που θα αναπτυχθούν μέσα από τις παρακάτω ενότητες:
- Η σημασία του τουρισμού της υπαίθρου και οι μελλοντικές προκλήσεις για τις αγροτικές περιοχές – Αγροτουρισμός στην Ευρώπη του 2014.
- Νέοι ορίζοντες, νέες προκλήσεις και ανάλυση των ενθαρυντικών στατιστικών λόγω αυξημένης χρήσης του διαδικτύου στον τουρισμό.
- Ανάδειξη του αγροτουρισμού και των προοπτικών εξελιξής του εν όψη της σύστασης του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αυτή η ευρεία διοργάνωση, στην οποία αναμένονται εκπρόσωποι από 30 ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη όπως, μεμονωμένες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρειες.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων στην τουριστική αγορά της Ελλάδας έχει δείξει ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη και προώθηση των ήπιων μορφών τουρισμού στις οποίες φυσικά κατέχει μια σημαντική θέση ο τουρισμός της υπαίθρου. 

Το συγκεκριμένο συνέδριο αγροτουρισμού δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους συμμετέχοντες από την Ελλάδα να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις και να ενημερωθούν από τους ευρωπαίους εταίρους που έχουν εμπειρία δεκαετιών.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο, μία μεγάλη επιλογή παράλληλων εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες: εκδρομές, δραστηριότητες, σεμινάρια, συναυλίες, ντοκιμαντέρ καθώς και μία μεγάλη συζήτηση με συμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. 

• Δείτε το πλήρες πρόγραμμα πατώντας εδώ (στα αγγλικά)
• On line εγγραφές μέσα από το επίσημο site του συνεδρίου στη διεύθυνση: http://www.europeanrtcongress.org/en/index.php



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου