Σεμινάρια παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με θέμα «Προσφυγικά Γλυκά από την Αμμουλιανή και την Ολυμπιάδα» θα πραγματοποιήσει το Mount Athos Area Kouzina στις αρχές Νοεμβρίου, στον πολυχώρο γαστρονομίας Recipeace της Notting Hill του Λονδίνου, που ανήκει στον διάσημο Βρετανό σεφ, Jamie Oliver.
Εξάλλου, δεκαοκτώ τοπικά πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, βασισμένες στη χρήση τοπικών βιολογικών προϊόντων, φωτογραφήθηκαν το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου σε ολόκληρη την προ του Άθω περιοχή Χαλκιδικής από το διάσημο Βρετανό φωτογράφο David Loftus, για λογαριασμό της έντυπης έκδοσης Jamie Magazine.
Ο φωτογράφος, συνοδευόμενος από τον Andy Harris, αρχισυντάκτη όλων των παραγωγών του Jamie Oliver, αιχμαλώτισε την εικόνα των προαναφερόμενων πιάτων, δίνοντας έμφαση στο φυσικό περιβάλλοντα χώρο, έτσι ώστε να αποτυπώνεται παράλληλα ο τόπος, ο άνθρωπος και ο τρόπος παραγωγής / προέλευσης του προϊόντος που απεικονίζεται.