Η γαλλική τυροκομική επιχείρηση στρέφεται στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει πρώτη ύλη για την παραγωγή της. Πόσα λίτρα γάλακτος είναι έτοιμη να απορροφήσει, ποιες επαφές έχει κάνει.
Έτοιμοι να υπογράψουν συμβάσεις 3ετούς, έως και 5ετούς διάρκειας, είναι οι άνθρωποι της γαλλικής Fromagerie Guilloteau, της γαλλικής τυροκομικής επιχείρησης που στρέφεται στην Ελλάδα για να εξασφαλίσει πρώτη ύλη για την παραγωγή της, υποσχόμενη στους κτηνοτρόφους απορρόφηση, σε ετήσια βάση, έως και 20 εκατ. λίτρων κατσικίσιου γάλακτος.
Η γαλλική βιομηχανία, εταιρεία ιδιωτική που έχει την έδρα της στο Πελουσέν ( Pelussin) στην περιοχή Λουάρ, παράγει ορισμένα από τους πλέον γνωστά διεθνώς γαλλικά τυριά, όπως το 'pave d' affinois', το 'le brin', διάφορες ποικιλίες του 'fromager d' affinois'. Ειδικά σε κατσικίσιο γάλα, η εταιρεία χρησιμοποιεί 200 τόνους την ημέρα.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1983 και εξάγει στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και σε Ιαπωνία, βόρειο Αμερική και Αυστραλία, έρχεται στην Ελλάδα σε μία δύσκολη περίοδο για την τοπική γαλακτοβιομηχανία και υπόσχεται στους παραγωγούς συμβάσεις πολλών ετών, υποστήριξη τεχνική και πληρωμή ( ένα πλέον ιδιαίτερο κρίσιμο θέμα για τους κτηνοτρόφους) στις 10 κάθε επόμενου μηνός από την ημερομηνία διάθεσης της πρώτης ύλης τους. Ήδη αρκετοί παραγωγοί έχουν υπογράψει συμβάσεις ενώ η γαλλική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι μπορεί να συμβάλλει τόσο σε ζητήματα ποιοτικής βελτίωσης της παραγώμενης πρώτης ύλης, αλλά και στην επιμήκυνση των περιόδων παραγωγής γάλακτος.
Όπως πληροφορείται η Voria.gr από την αντιπρόεδρο του Ελληνο- Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαρία Βοζίκη, oι Γάλλοι βρίσκονται σε συζητήσεις με σύγρονο τυροκομείο της Δυτικής Μακεδονίας, που θα αναλάβει τη συγκέντρωση, παστερίωση και συμπύκνωση του γάλακτος, το οποίος στη συνέχεια θα εξάγεται στη Γαλλία.
Εφόσον η Fromagerie Guilloteau εξασφαλίσει τον κρίσιμο αριθμό συνεργατών που θέλει να έχει στην Ελλάδα, τότε θα προχωρήσει στην υλοποίηση επένδυσης που σε πρώτη φάση θα είναι της τάξης των 2 εκατ. ευρώ και θα αφορά ακριβώς την παστερίωση και συμπύκνωση του κατσικίσιου γάλακτος.
Η εταιρεία, βρίσκεται σε αναζήτηση συνεργατών κτηνοτρόφων στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και εφ' όσον επιτύχει την υπογραφή των συμβάσεων που θέλει, θα αρχίσει δραστηριοποίηση στην Ελλάδα.
voria.gr